تاریخ امروز8 اردیبهشت 1403

چه زمانی ابراز علاقه کنیم؟

مناسب ترین زمان برای ابراز علاقه ، اینکه از روی عشق و دوست داشتن است یا هوس؛ نوعی دو راهی است که شاید اکثر افراد آنها تجربه کرده باشند. ترس برقراری ارتباط و ابراز احساسات واقعی و درونی، شاید برای هر فردی شک برانگیز باشد. چرا که نشان‌ دادن علاقه قلبی به شریک عاطفی برای ارتباط و شکوفایی شخصی، بی‌اندازه ارزشمند است. با این‌ حال، این خودافشایی شما را آسیب ‌پذیرتر می‌کند و ممکن است شریکتان را در وضعیتی ناخوشایند قرار دهد؛ به‌ خصوص اگر نگرش او با شما متفاوت باشد.

به ‌باور کارشناسان، فقط شما هستید که می‌توانید زمان مناسب ابراز علاقه را تعیین کنید. اگر این سوال برایتان پیش آمده که زمان مناسب ابراز علاقه چه زمانی است، احتمالا قرارهای عاشقانه کافی نداشته‌اید. برای اینکه واقعا کسی را دوست داشته باشید، باید اول او را بشناسید. برای ایجاد شناخت نیز لازم است کارهای مشترکی را انجام دهید تا با عملکرد هر یک، در شرایط و پستی بلندی‌های رابطه آشنا شوید. اگر می‌خواهید مناسب ترین زمان برای ابراز علاقه را بشناسید و از این بابت مطمئن باشید؛ پیشنهاد می‌کنیم مطالعه‌ی این مقاله را از دست ندهید.

 

عشق یا هوس؟

گفتن دوستت دارم لزوما تعهدی ابدی نیست. اما چیزی هم نیست که بتوانید با آن شوخی کنید. بیان چنین جملاتی، می‌تواند فقط به این معنی باشد که شریک عشقی‌‌تان فکر می‌کند که شما فوق‌العاده هستید یا احساس می‌کند که علاقه زیادی به شما دارد و امیدوار است تا همیشه در زندگی او حضور داشته باشید. به‌ همین ‌دلیل، اغلبِ ما، سعی می‌کنیم زمان مناسبی برای ابراز آن پیدا کنیم. سعی کنید این کلمات را واقعا از عمق وجودتان به زبان بیاورید. نباید تا زمان رسمی شدن رابطه، برای ابراز عشق صبر کنید. حتما نباید رابطه به ازدواج بکشد تا عشق را بیان کنید. ابراز احساسات پاک در رابطه، خلوص نیت و علاقه ما را نشان می‌دهد. ابراز عشق، نه تنها برای عشقمان؛ بلکه برای خودمان نیز لذت بخش و آرامش دهنده است. با این حال ابراز علاقه بدون فکر و اندیشه، می‌تواند زندگی شریک شما را در وضعیت نامناسبی قرار دهد؛ به خصوص اگر او نگرشی متفاوت به این موضوع داشته باشد.

عشق کلید نیست که هر جایی تصمیم گرفتید بزنید و بگویید؛ «شما از این به بعد تا همیشه عاشق هم خواهید بود!» اگر مطمئن نیستید احساس شما عشق واقعی است یا خیر؛ ببینید این احساس تمایلی دائمی است یا فقط در لحظه اتفاق افتاده است. برای نمونه، از خودتان بپرسید: «اگر ویژگی‌های ظاهری‌اش را کنار بگذارم، چه ‌چیزی باعث می‌شود همچنان او را دوست داشته باشم؟»

مناسب ترین زمان برای ابراز علاقه

چند توصیه کاربردی برای عشاق

نظرات متفاوتی درباره زمان مناسب ابراز علاقه وجود دارد. می‌توانید برای گفتن «دوستت دارم» به شریک عاطفی‌تان این توصیه‌های رایج (و شاید متناقض) را در نظر بگیرید:

  • برای بیرون رفتن با یکدیگر زمان بگذارید.
  • اگر مطمئن هستید؛ برای گفتن کلمات محبت آمیز، درنگ نکنید.
  • این جملات را فقط بعد از گذشت 2 ماه از رابطه بیان کنید.
  • تا زمانی ‌که لبریز از این احساس خاص شوید صبر کنید.
  • زمانی ‌که می‌خواهید به‌ خاطر چیزی به شریکتان پاداش بدهید؛ این جمله را نگویید.
  • تا زمانی‌ که مدت زمانی طولانی با یکدیگر نبوده‌اید؛ این جملات بیان و تکرارش نکنید.
  • زمانی‌که خیلی احساساتی هستید و نمی‌توانید منطقی فکر کنید نیز این جمله را نگویید.

تاکید این مثال‌ها بر اهمیت زمان ‌بندی است. با این ‌حال، آیا زمان ‌بندی بیشتر از صداقت و خودافشایی اهمیت دارد؟ منطقی‌تر این است که بگوییم فرمول دقیقی برای زمان گفتن «دوستت دارم» وجود ندارد. هر زمانی که احساس کردید وقتش رسیده، بدون انجام محاسبات اضافی درمورد زمان ‌بندی، باید این جمله را بگویید.

چیزی که در عشق طولانی ‌مدت مهم است؛ لحظه ‌شماری و برنامه‌ ریزی زمان ‌بندی ‌شده برای ابراز علاقه در لحظه‌ای مشخص نیست؛ بلکه توجه به خود عنصر زمان است. زمان مفهوم گسترده‌تری دارد که شامل مدت ‌زمان، ادامه ‌دار بودن و سیر تکامل عشق است. بر این اساس، چند اشتباه آشکار در طول مسیر، ناشی از زمان ‌بندی یا محاسبات نادرست، تغییری در کل تصویر عاشقانه ایجاد نمی‌کند. حتی ممکن است اعتماد و صداقت بین عشاق را افزایش نیز بدهد.

مناسب ترین زمان برای ابراز علاقه

موارد زیر شما را در انتخاب مناسب ترین زمان برای ابراز علاقه راهنمایی خواهد کرد:

 

مناسب ترین زمان برای ابراز علاقه ، در نظر گرفتن نشانه‌ها است

هرچند موقع بیان جملات باید احساسات شما هم آن را نشان دهد. اما بیان زود هنگام آن در رابطه‌ای جدید همیشه نگران‌ کننده است. بهتر است قبل از ابراز کلامیِ احساستان و برای تعیین اینکه این احساس متقابل است یا خیر، به نشانه‌هایی توجه کنید که طرف مقابل به کار می‌برد.

زمانی‌ که گمان کردید این حس متقابل است، می‌توانید این احساسات را با هم شریک شوید. اگر شما احساس خوبی داشتید. اما مطمئن نبودید که طرف مقابل هم همین احساس را داشته باشد. در بروز احساستان کمی تامل کنید و ببینید آیا می‌توانید او را در مسیر عشق قرار دهید. حتی شاید از آن به ‌عنوان فرصتی برای بررسی وضعیت رابطه استفاده کنید. اگر او شخصی نیست که برای انجام این مکالمه کنارش راحت باشید، سوال اینجاست که چرا در این حالت احساس عاشقانه دارید؟

شاید نیاز باشد غیرمستقیم علاقه‌تان را نشان دهید. منتهی، مراقب باشید این ‌کار به رابطه آسیب نزند؛ مخصوصا اگر طرف مقابل احساس مشابهی نداشته باشد.


چگونه ریسک پذیر باشیم؟

 

با او آزادانه و صادقانه حرف بزنید

به ‌باور مشاوران روابط زناشویی، اینکه اجازه دهید کسی از علاقه‌تان نسبت به خودش باخبر شود، به سلیقه و تمایل شخص شما بستگی دارد. به ‌عقیده آنها، در روزهایی که مردم بیشتر اهل بازی ‌دادن‌ هستند؛ فرد صادقی که فقط در لحظه واقعی ‌بودن احساسش می‌گوید دوستت دارم، محترم‌تر است. وقتی افراد برای ابراز احساسشان شروع به برنامه‌ ریزی می‌کنند که خیلی زود یا خیلی دیر بیان نشود، نوعی بی‌صداقتی را وارد رابطه می‌کنند.

حتی اگر فرد مقابل آمادگی گفتن این جمله را به شما نداشته باشد، درمیان ‌گذاشتن احساستان به شما احساس آزادی می‌دهد. همچنین، فرد مقابل نوعی آگاهی نسبت به جایگاه احساسی شما پیدا می‌کند و حتی او را تشویق می‌کند احساسش را بیشتر از قبل بیان کند. این نکته مهم را فراموش نکنید که صداقت همیشه پیروز است.

مناسب ترین زمان برای ابراز علاقه

بهترین شیوه‌ی بیان احساسات را بیابید

برای این موضوع، درک زبان عشق اهمیت زیادی دارد. به این معنی که هر فرد بیان احساسات را چطور ابراز یا دریافت کند. به‌ طور کلی، 5 نوع زبان عشق وجود دارد:

  • استفاده از کلمات تاییدی
  • انجام کار مورد علاقه طرف مقابل
  • دادن هدیه
  • اختصاص‌ دادن زمان برای سرگرمی‌های مشترک
  • لمس فیزیکی

منتهی همه متخصصان هم‌ نظرند که برای اولین بار جمله دوستت دارم را به زبان بیاورید و اینطور نباشد که دوست ‌داشتن‌ خود را فقط نشان دهید. عشق فرایندی مشترک است که باید با یکدیگر آن را یاد بگیرید و درمورد احساسات خود باهم صحبت کنید تا در نهایت به احساسی متقابل برسید.


نشانه‌های یک رابطه عاطفی سالم را بشناسید

 

در این زمان ابراز علاقه نکنید!

قصد نداریم با گفتن این بخش شما را بترسانیم. منتهی بهتر است به این موقعیت‌ها توجه کنید:

  • خیلی زود نگویید دوستت دارم! همان‌ طور که در تمام مقاله به این موضوع اشاره شد، گفتن زودهنگام این جمله ممکن است این احساس را به طرف مقابل بدهد که شما فرق بین عشق و هوس را نمی‌دانید یا نمی‌دانید چطور وارد رابطه شوید.
  • اینطور نباشد که فقط در پیام‌های متنی بگویید دوستت دارم. اگر بیشتر رابطه شما بر اساس پیام متنی (تلفن همراه یا…) است؛ امکان دارد احساستان را با نوشته نشان دهید. مشکل اینجاست که شاید قادر نباشید این عبارات را در فضای حقیقی به او بگویید. در مکالمه‌های حضوری ممکن است این سوال ایجاد شود که چرا شخصا این جمله را به من نمی‌گوید. به همین دلیل، لازم است احساسات خود را بیان کنید.

 

نتیجه گیری

مهم نیست چه‌ کسی اولین بار احساساتش را بیان می‌کند یا چه ‌کسی بیشتر از این عبارت استفاده می‌کند. حتی مهم نیست شما نفر چندم در رابطه عاشقانه طرف مقابلتان هستید. چیزی که اهمیت دارد، عمق رابطه شما و شیوه رشد آن است. زمان ‌بندی و رتبه‌ بندی اهمیتی ندارد؛ عمق و پیشرفت آن مهم است.

با توجه به مطالبی که گفته شد، در بسیاری از موقعیت‌ها، شاید پاسخ درست به ابزار علاقه این باشد که بگویید، فکر می‌کنم دوستت دارم، اما تا زمانی ‌که بیشتر باهم نباشیم، مطمئن نیستم چقدر این عشق عمیق است! شیوه عاشق‌ شدن هر فرد منحصر به ‌فرد است و هیچ درست و غلطی برای انجام آن وجود ندارد. فقط دو نکته را باید در نظر گرفت:

عشقتان را زمانی ابراز کنید که واقعا طرف مقابل را دوست دارید و نیازی به شنیدن این جمله از طرف او ندارید. این موضوع به این معنی است که دنبال بهره‌ جویی از او نیستید. اگر درمورد این احساس مطمئن نیستید یا آن را دقیق نمی‌شناسید، بهتر است صبر کنید و از احساستان مطمئن شوید. در لحظه زندگی کنید و از عشق بی‌جواب ناراحت نشوید. این موضوع به ‌مرور حل می‌شود. در ضمن، گفتن دوستت دارم به خودتان را هم فراموش نکنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.