تاریخ امروز29 اردیبهشت 1403

همه چیز درباره پروتز سینه

داشتن سینه‌هایی خوش فرم، با اندازه‌ای متناسب با اندام، تاثیر بسیاری بر اعتماد به نفس خانم‌ها و رضایت آن‌ها از زیبایی اندامشان دارد؛ از این رو پروتز سینه ، یکی از پرطرفدارترین عمل‌ها میان خانم‌هایی است، که به هر دلیلی از حالت و اندازه‌ی سینه‌های خود راضی نیستند. عمل زیبایی سینه ، علاوه بر بخشیدن ظاهری بهتر به سینه‌ها، معایب و عوارضی هم در پی خواهد داشت. هرچند در چندسال اخیر پزشکان عوارض جراحی سینه را به حداقل رساندند، اما هنوز به صفر نرسیده است.

پروتز سینه

خانم‌ها به چه دلایلی پروتز سینه انجام می‌دهند؟

دلایل متعددی وجود دارد که خانم‌ها، خواهان انجام عمل پروتز سینه هستند، برای مثال:

سایز و فرم سینه

بسیاری از خانم‌ها به طور ارثی، از کوچک بودن سینه‌ها رنج می‌برند و خواهان انجام عمل جراحی سینه هستند.

هم‌چنین برخی از خانم‌ها دارای سینه‌های نا متقارن هستند که جراحی پروتز سینه می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

بعد از بارداری

از دلایل عمده جراحی پروتز سینه ، افتادگی سینه‌ها و کاهش حجم آن‌ها بعد از زایمان و شیردهی است. در واقع خانم‌ها زمانی که سینه‌های افتاده خود را مشاهده می‌کنند با کاهش اعتماد به نفس رو به رو بوده و با انجام این جراحی، اعتماد به نفس به آن‌ها باز می‌گردد.

بعد از ماستکتومی

یکی از مواردی که به پروتز سینه بسیار نیاز دارد، در خانم‌هایی است که به دلیل بیماری‌هایی مانند سرطان، یک یا هر دو سینه خود را از دست داده‌اند. جراحی زیبایی سینه می‌تواند در کاهش اثرات منفی بیماری و از دست دادن سینه‌ها بسیار کمک کننده باشد. زیرا با انجام این جراحی سینه‌ها تقریبا به فرم قبلی خود باز می‌گردند.


هیسترکتومی یا برداشتن رحم، بهترین راهنما برای کسانی که قصد انجام چنین کاری دارند.

روش‌های کاشت پروتز سینه

کاشت پروتز در ناحیه پستان، روش‌های مختلفی دارد که براساس شرایط و فرم بدن مراجعه‌کننده، توسط پزشک مشخص می‌شود.

پروتز سینه روی عضله

در این روش، پروتز سینه، بر روی ماهیچه یا عضله سینه قرار می‌گیرد و پزشک، در واقع، محلی مناسب در پشت بافت غده‌ای پستان را، برای جای‌دهی پروتز، انتخاب می‌کند. در این روش، در صورت حرکت بازوها، پروتز در ناحیه سینه جا‌به‌جا نمی‌شود.

پروتز سینه زیر عضله

پروتز سینه، ایمپلنتی اضافی و غیرطبیعی است که برای خوش‌فرم کردن سینه، در این ناحیه قرار می‌گیرد. معمولا، برای جلوگیری از مشخص شدن حالات غیرطبیعی پروتز سینه، آن را زیر عضلات این ناحیه قرار‌ می‌دهند. با قرارگیری پروتز زیر ماهیچه پستان‌ها، شکل و فرم غیرطبیعی آن، به کمترین مقدار می‌رسد. در این روش، با جا‌به‌جایی بازوها، امکان حرکت پروتز سینه وجود دارد.

انواع پروتز سینه از نظر شکل ظاهری

همان‌طور که شکل و فرم سینه در خانم‌ها متفاوت است، پروتزهای سینه نیز شکل و فرم مختلفی دارند. این پروتزها معمولا بر اساس نوع نیاز فرد، تشخصیص پزشک و آناتومی بدن انتخاب می‌شوند.

گرد

این نوع پروتز، مناسب افرادی است که علاقه‌مند به داشتن سینه‌های گرد و برجسته هستند. در این نوع پروتز سینه ، حالتی خوش‌فرم برای سینه‌ها ایجاد می‌شود و نام لاتین آن Round است.

پروتز سینه

آناتومیکال یا اشکی

یکی از طبیعی‌ترین نوع پروتز سینه که در جراحی مورد استفاده قرار می‌گیرد، پروتزهای اشکی است. در این نوع پروتز، به‌دلیل شکل و فرم طبیعی، موارد استفاده، بسیار گسترده است. معمولا، خانم‌هایی که دچار عدم تقارن سینه، کوچک بودن سینه به میزان بسیار زیاد و هم‌چنین خانم‌هایی که فرم سینه مطلوبی ندارند، می‌توانند برای اصلاح فرم سینه یا انجام عمل بزرگ کردن سینه، از این پروتزها استفاده کنند.

انواع پروتز سینه از نظر جنس

برای عمل بزرگ کردن سینه، لازم است در انتخاب نوع پروتز، دقت کنید تا نتیجه عمل رضایت‌بخش باشد. زمانی که تصمیم به انجام عمل پروتز سینه می‌گیرید، لازم است نوع پروتز سینه را انتخاب کنید. اطلاع از ویژگی‌ها، مزایا و معایب هر یک از انواع پروتزهای سینه، کمک زیادی به انتخاب صحیح شما می‌کند.

پروتزهای سالینی یا آب نمکی

پروتزهای سالینی یا آب نمکی، یکی از انواع پروتز سینه هستند، که برای کاشت سینه استفاده می‌شوند. این نوع از پروتز، با آب نمک استریل‌شده، پر شده‌اند و معمولا در عمل جراحی برای افراد بالای ۱۸ سال استفاده می‌شود. شکل و فرم پروتزهای سالینی یا آب نمکی، زیاد طبیعی نیست و به‌ دلیل عدم انعطاف‌پذیری آن‌ها، ظاهر مصنوعی، برای سینه ایجاد می‌کند. این نوع پروتزها در صورت بروز حوادث و تحمیل فشار زیاد به سینه، پاره می‌شوند و آب نمک آن، توسط بدن جذب می‌گردد. دقت داشته‌باشید که پروتز سالینی، برای کاشت سینه نیازمند ایجاد برش بزرگ‌تری است.

پروتزهای سیلیکونی

نسل جدید و فوق‌العاده پرطرفدار، پروتزهای سیلیکونی هستند. این نوع پروتزها، شباهت بسیار زیادی به بافت سینه خانم‌ها دارند. حالت انعطاف‌پذیر آن‌ها، باعث ایجاد جلوه طبیعی می‌شود. این نمونه، برای کاشت سینه، بسیار مناسب است؛ زیرا برش کم‌تری برای قرار دادن آن، در حین عمل پروتز سینه، نیاز است. عمل بزرگ کردن سینه با این نوع پروتزها، نتیجه زیباتری به‌دنبال دارد. پروتزهای سیلیکونی، بسیار مقاوم‌تر از پروتزهای سالینی هستند، اما در صورت آسیب و پاره‌شدن، حالتی نامعمول، برای سینه ایجاد می‌کنند. در چنین شرایطی تعویض پروتز یکی از بهترین راه‌های ممکن است.

پروتزهای ثابت

پس از پروتزهای سیلیکونی، پروتزهای ثابت یا Gummy Bear وارد عرصه کاشت سینه شد. این نوع پروتز، ویژگی فوق‌العاده‌ای دارد که هزینه گران‌قیمت آن‌را توجیه می‌کند. پروتزهای ثابت، در صورتی‌ که تحت فشار قرار گرفته و پاره شوند، حالت بدی به سینه نخواهند داد. این پروتزها دارای اشکال مختلف هستند و مانند پروتزهای سیلیکونی و سالینی، فرم گرد و اشکی ندارند. در این نوع پروتزها معمولا، ابعاد پروتز سینه بزرگ‌تر است و تراکم سیلیکون در آن بیشتر است. به‌همین‌دلیل برای کاشت پروتزهای ثابت، نیاز به ایجاد برش بیشتری در سینه وجود دارد.

پروتز سینه

انواع پروتز سینه از لحاظ میزان برجستگی

براساس میزان برجستگی، پروتزهای سینه سه نوع هستند:

  • Low profile یا پروتز با برجستگی کم
  • High Profile یا پروتز با برجستگی زیاد
  • Ultra high profile یا پروتز سینه با برجستگی خیلی زیاد

مراحل عمل زیبایی سینه

پس از انتخاب پزشک برای عمل، لازم است مراحل زیر طی شود. با طی کردن این مراحل، مراجعه‌کننده، آماده انجام جراحی پروتز سینه خواهد شد.

1- مشاوره و آگاهی بخشی به مراجعه‌کننده

در این مرحله، پزشک در جلسه مشاوره، اطلاعاتی در خصوص عمل جراحی، در اختیار مراجعه‌کننده قرار می‌دهد. معمولا اطلاعاتی که در جلسه مشاوره حضوری مطرح می‌شود، نقش مهمی در تصمیم‌گیری و انتخاب فرد دارد. پزشک متخصص، با ارائه اطلاعات جامعی از انجام جراحی، انواع پروتزهای سینه و مزایا و معایب هر یک از آن‌ها را توضیح می‌دهد؛ با این اقدام، انتخاب را برای مراجعه‌کننده آسان می‌کند. در پایان این مرحله، در صورتی‌که مراجعه‌کننده قصد انجام عمل کاشت سینه توسط پزشک را داشته ‌باشد، رضایت‌نامه‌ای از او گرفته می‌شود.

2- بررسی تخصصی و پزشکی سینه

پس از انتخاب پزشک، نوبت به بررسی‌های تخصصی و پزشکی، بافت سینه توسط متخصص می‌رسد. قبل از انجام عمل بزرگ کردن سینه یا کاشت سینه، حتما لازم است نوع بافت سینه و وضعیت آن ارزیابی شود. بر اساس نتایج این ارزیابی، پزشک روش مناسب را، برای انجام جراحی درنظر می‌گیرد.

3- انتخاب تکنیک جراحی با هدف بهبودی

پس از بررسی دقیق بافت سینه و ویژگی‌های فردی بدن مراجعه‌کننده، نوع تکنیک جراحی انتخاب می‌شود. تکنیک جراحی، بسته به نوع بافت سینه، شرایط فردی، بارداری یا شیردهی فرد، طوری انتخاب می‌شود که سریع‌ترین بهبودی را داشته ‌باشد.

4-  آگاهی از مراقبت‌های پس از جراحی

در مرحله پایانی، لازم است آگاهی‌های لازم، در خصوص مراقبت‌های پس از جراحی، به مراجعه‌کننده عمل پروتز سینه، داده ‌شود. تاثیر مطلوب بودن نتیجه جراحی، در افراد مطلع از مراقبت‌های پس از جراحی، با افراد بی‌اطلاع از آن، متفاوت است. پزشک با اطلاع‌رسانی اهمیت این مراقبت‌ها، روند بهبودی را تسریع می‌کند.

توصیه‌های مراقبتی برای بعد از پروتز سینه

  • خودداری از مصرف سیگار و الکل برای حداقل 4 هفته، مخصوصا در همراهی با داروهای مسکن خواب آور
  • خودداری از مصرف آسپیرین و داروهای مشابه، مگر با هماهنگی با جراح مربوطه
  • کاهش مصرف نمک برای حداقل 2 هفته، برای کم شدن تورم و احتمال جمع شدن مایع
  • مصرف زیاد مایعات، میوه و سبزیجات تازه
  • مصرف آناناس تازه برای رفع سریع کبودی و تورم به علت غنی بودن آناناس ازماده بروملین و ویتامین ث
  • بعد از گذشت حدود 5تا7 روزپس از عمل، می‌توان فعالیت‌های سبک و ساده انجام داد؛ اما توصیه می‌شود تمرینات ورزشی و شنا کردن را به بعد از بهبودی کامل موکول کنید.
  • یک روز بعد از عمل، پیاده روی بلامانع است
  • بالا بردن دست‌ها برای غذا خوردن و مسواک زدن یک روز بعد از عمل هیچ مشکلی را ایجاد نمی‌کند.
  • تا دو هفته به هیچ عنوان روی شکم نخوابید. حدالامکان روی کمر بخوابید تا سینه‌ها بتوانند در محل اصلی خود قرار بگیرند و زیبایی خود را حفظ کنند. بعد از پایان مدت باز هم در نحوه خوابیدن خود رعایت کنید.

عوارض پروتز سینه چیست؟

عمل جراحی سینه در صورتی‌ که توسط پزشک جراح ماهر انجام شود، عملی ایمن با تهاجم اندک خواهد بود. با این‌همه عمل پروتز سینه مثل تمام عمل‌های جراحی عوارض احتمالی خاص خودش را دارد، که البته در صورت رعایت موارد مربوط به آمادگی قبل از عمل و مراقبت‌های دقیق و اصولی بعد از عمل، می‌تواند احتمال بروز عوارض را به حداقل برساند. به همین منظور بهتر است در مورد عوارض احتمالی بعد از عمل جراحی پروتز سینه اطلاعات کافی داشته باشید.

برخی از عوارض احتمالی پروتز سینه عبارتند از:

  • ظاهر غیرقابل قبول محل برش جراحی
  • خونریزی و تجمع خون (هماتوم)
  • جدا شدن زخم
  • نامتقارن بودن سینه‌ها
  • قرار دادن غیر‌اصولی و نادرست پروتز در محل
  • عفونت
  • تاخیر در بهبودی محل برش جراحی
  • تغییر در حس سینه و نوک سینه که ممکن است موقت یا دائم باشد
  • ایجاد یک کپسول ضخیم در اطراف پروتز
  • نشت یا پارگی جدار پروتز
  • چین‌خوردگی پوست روی پروتز
  • عوارض بیهوشی عمومی
  • تجمع مایع اطراف پروتز
  • درد ممتد
  • جا‌به‌جایی پروتزها به جهات مختلف
  • نارضایتی فرد از نظر زیبایی و نتیجه‌ی عمل
  • ایجاد لخته خون در رگ‌ها که ممکن است باعث عوارض قلبی و ریوی شود
  • احتمال نیاز به عمل مجدد

پروتز سینه

نکته: علاوه بر این‌ها، بعد از انجام عمل جراحی پروتز سینه بعضی بیماران کاملا حس سینه‌شان از بین می‌رود، برخی دیگر فقط کمی کاهش در حس سینه‌ها را تجربه می‌کنند و در مواردی حتی افزایش حس هم اتفاق افتاده است. با این‌همه تمام این عوارض به‌مرور بهبود پیدا می‌کند و بهبودی کامل معمولا ۱۸ ماه طول می‌کشد.

تاثیر پروتز سینه بر شیردهی

حتی اگر پزشکان و جراحان متخصص بهترین نحوه‌ی انجام پروتز را برای جای‌گذاری پروتز انتخاب کنند، باز هم این عمل می‌تواند منجر به کاهش تولید شیر در بدن مادر شود. علت بروز این مشکل به دلیل موارد زیر است:

  • آسیب دیدن غدد شیری، اعصاب، جریان خون و مجرای لنف در حین برش سینه برای جراحی پروتز
  • ایجاد فشار بر روی سینه در اثر محل قرارگیری و اندازه پروتز
  • فقدان بافت‌های عملکردی سینه به دلیل بزرگ کردن غیر طبیعی سینه‌ها
  • جای زخم بر روی سینه که باعث درد، سفت شدن و کج شدن سینه شود
  • حساس شدن سینه پس از جراحی پروتز و نحوه‌ی انجام پروتز سینه
  • ترشح شیر پس از پروتز، در اثر ورم سینه

کسانی که دخانیات مصرف می‌کنند بدانند…

افرادی که سیگار می‌کشند و یا از تنباکو و مواد نیکوتین دار استفاده می‌کنند، بیشتر از افراد دیگر در خطر مشکلاتی مثل عدم بهبود جای زخم، پوست پوست شدن سینه و.. هستند.

البته افرادی که در معرض دود سیگار یا دیگر دخانیات باشند نیز ممکن است به مشکلات این چنینی دچار شوند.

هم‌چنین، استعمال دخانیات می‌تواند اثرات منفی روی بیهوشی فرد در زمان جراحی بگذارد و خطر خونریزی را بالا ببرد.

افراد دیگر کمتر دچار چنین مشکلاتی می‌شوند.


همچنین سری به مقاله نکات مهم هنگام انتخاب نوار بهداشتی بزنید.

افراد سیگاری باید حداقل از ۲ هفته قبل از جراحی و تا پایان روند بهبودی از کشیدن سیگار خودداری کنند.

نتیجه گیری

از مهم‌ترین علت و جذاب‌ترین مزایای عمل پروتز سینه این است که سینه‌ها با سایر بخش‌های بدن هارمونی پیدا کرده و خانم‌ها حس بهتر و زیباتری نسبت به خود دارند. توجه داشته باشید که در انتخاب سایز و فرم سینه‌ها باید معیارهای زیباشناسی را در نظر بگیرید و افراط در این عمل نیز نتیجه‌ی عکس می‌دهد و شاید ظاهری ناخوشایندتر از قبل ایجاد کند. پروتزهای سینه بسته به جنس و کیفیت، در برخی نمونه‌ها بین ۷ تا ۱۲ سال عمر می‌کنند. هم‌چنین برخی نمونه‌های با کیفیت‌تر حدود ۲۰ سال ماندگاری دارند و یا مادام‌العمر هستند. به همین دلیل درصورتی‌ که جراحی پروتز سینه انجام داده‌اید، لازم است ۱۰ تا ۱۵ سال بعد از عمل توسط پزشک متخصص معاینه شوید و در صورت نیاز و به تشخیص پزشک، سونوگرافی انجام دهید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.