تاریخ امروز7 اردیبهشت 1403
خواص جلبک دریایی

فواید و خواص مصرف جلبک دریایی

خواص جلبک دریایی باعث شده، تا این ماده خوراکی تا آینده‌ای نه چندان دور به یکی از غذاهای اصلی تبدیل شود. جلبک‌های زیادی با گونه‌های متنوعی وجود دارند، که تنها بخش کوچکی از آنها قابل مصرف به صورت خوراکی هستند. جلبک‌های دریایی خوراکی، در بسیاری از غذا‌ها در کشور‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. کشور‌هایی نظیر هند، چین، روسیه و … در وعده‌های غذایی خود از انواع خوراکیِ آن، استفاده می‌کنند. به علت داشتن مقدار قابل توجهی ید در جلبک‌ها، از آنها به عنوان چاشنی نیز می‌توان استفاده کرد. اگر برای شما هم جالب است که از فواید و خواص جلبک دریایی باخبر شوید؛ پیشنهاد می‌کنیم ادامه‌ی مطلب را از دست ندهید.

 

انواع جلبک‌های خوراکی

جلبک در دو شکل قرص و پودر وجود دارد. جلبک آنقدر مواد مغذی در خود جای داده که کاملا شگفت آور است. در واقع، یک قرص آن، تنها 7 گرم از پودر جلبک خشک را در بر می‌گیرد. برخی از مواد مفید و مغذی در جلبک دریایی عبارتند از:

  • 4 گرم پروتئین
  • 11 درصد RDA ویتامین B1 (تیامین)
  • 15 درصد RDA ویتامین B2 (ریبوفلاوین)
  • 4 درصد RDA ویتامین B3 (نیاسین)
  • 21 درصد RDA مس
  • 11درصد RDA آهن

آنها همچنین حاوی مقادیر کافی منیزیم، پتاسیم و منگنز و مقادیر کمی از برخی مواد مغذی که بدن ما نیاز دارد هستند.

تنها 20 کالری و 1/7 گرم کربوهیدرات قابل هضم دارند. همچنین، یک قرص جلبک، در برگیرنده مقادیر کمی چربی (حدود 1 گرم)، ازجمله اسیدهای چرب امگا 6 و امگا 3 در یک قرص حدود 1.5 گرمی، از آن باشد.

کیفیت پروتئین جلبک در مقایسه با تخم مرغ عالی است. تمامی آمینواسیدهای ضروری که ما نیاز داریم را شامل می‌شود.

انواع جلبک دریایی

برخی از مهمترین خواص جلب دریایی

فواید و مصرف جلبک دریایی عبارتند از:

 

کاهش میزان تری ‌گلیسیرید و LDL

در حال حاضر بیماری‌های قلبی بزرگترین قاتل در جهان محسوب می‌شوند. مشخص شده است که بسیاری از فاکتورهای قابل اندازه ‌گیری، که به‌ عنوان فاکتور خطر نامیده ‌می‌شوند؛ با افزایش خطر بیماری قلبی مرتبط هستند. همانطور که نشان داده شده، جلبک اثرات مفیدی بر روی بسیاری از آنها دارد. برای مثال، می‌تواند کلسترول کلی، کلسترول LDL و تری‌ گلیسیرید را کاهش دهد. در حالی که کلسترول HDL (نوع خوب) را افزایش می‌دهد. در مطالعه‌ای با 25 نفر شرکت ‌کننده مبتلا به دیابت نوع 2، با مصرف 2 گرم از جلبک در روز، این نشانه‌ها را به ‌طور چشمگیری بهبود یافت.

مطالعه‌ای دیگر از افراد با کلسترول بالا نشان داد که 1 گرم جلبک در روز، تری ‌گلیسرید را تا حدود 3/15 درصد و LDL را تا حدود 1/10 درصد کم می‌کند. مطالعات متعدد دیگر اثرات مطلوب مصرف آن را تا مقادیر بالای 5 تا 8 گرم جلبک در روز نشان می‌دهند.


خود زشت پنداری زنان

 

ضد سرطانی بودن، از خواص جلبک دریایی 

برخی از شواهد نشان می‌دهد که جلبک می‌تواند خواص ضد سرطانی داشته باشد. برای مثال، برخی از تحقیقات در مورد حیوانات نشان می‌دهد که جلبک می‌تواند وقوع سرطان و سایز تومور را کاهش دهد. جلبک به ویژه در سرطان دهان، مورد مطالعه قرار گرفته است. مطالعه‌ای به تاثیرات جلبک در مورد 87 نفر در هند با ضایعات پیش سرطانی که OSMF  در دهان نامیده می‌شود، پرداخت.

پس از یک سال، افرادی که روزانه به میزان 1 گرم جلبک مصرف می‌کردند تا 45 درصد، و تنها 7 درصد از گروه دیگر با پسروی کاملی در زخم دهانشان، مواجه شدند. وقتی آنها مصرف جلبک را متوقف کردند، تقریبا نیمی از افراد اذعان داشتند که زخمشان در طول سال، مجدداً بازگشت داشته است. در مطالعه‌ای دیگر متشکل از 40 نفر با جراحات OSMF، با مصرف یک گرم جلبک در روز نسبت به داروی پنتااکسیفیلین نشانه‌های بهبود بیشتری داشته‌اند.

خواص جلبک دریایی

بهبود ورم آلرژیک

ورم آلرژیک با التهاب در مسیر جریان هوای بینی مشخص می‌شود. این امر به‌ وسیله ذرات آلرژیک محیطی، مانند گرده، مو حیوانات و گرد و غبار گندم برانگیخته می‌شود. جلبک، درمان پیشنهادیِ معروفی برای نشانه‌های ورم‌های آلرژیک است و شواهدی دال بر تاثیر آن وجود دارد. در مطالعه‌ای متشکل از 127 نفر با ورم‌های آلرژیک، مصرف 2 گرم جلبک در روز به طور چشمگیری علائمی مانند ترشحات بینی، عطسه کردن، گرفتگی و خارش بینی را کاهش داده است.

 

خواص جلبک دریایی در درمان کم خونی

انواع مختلفی از کم‌ خونی وجود دارد. کم ‌خونی تقریبا در افراد مسن رایج‌تر است که منجر به احساس ضعف و خستگی می‌شود. رایج‌ترین آن به ‌وسیله کاهش هموگلوبین یا سلول‌های قرمز خون مشخص می‌شود. در مطالعه‌ای با 40 نفر شرکت‌ کننده، افراد مسن با سابقه کم ‌خونی، مکمل‌های جلبک را مصرف نمودند و مشخص شد هموگلوبین سلول‌های خونی را افزایش می‌دهد. همچنین عملکرد سیستم ایمنی آنها نیز بهبود یافت. توجه داشته باشید که این تنها یک مطالعه است و تحقیقات بیشتری، پیش از هر نوع توصیه‌ای نیاز است.


علائم و روش‌های درمان سینوزیت چیست؟


 

افزایش قدرت و استقامت عضلات

صدمه اکسیداتیو ناشی از ورزش، عامل اصلی خستگی عضلانی است. غذاهای گیاهی مشخص، خواص آنتی‌اکسیدانی دارند که می‌توانند به ورزشکاران کمک نمایند، تا افراد با فعالیت فیزیکی بالا این آسیب را به حداقل برسانند. طبق مطالعات به ‌نظر می‌رسد جلبک استقامت و قدرت ماهیچه را بهبود بخشیده و موثر است.

در دو مطالعه، نشان داده شده بود که جلبک استقامت افراد را بالا برده و مانع از خستگی زود هنگام می‌شود. مطالعه دیگری در دانشکده‌ی تربیت بدنی نشان داد که مکمل‌های جلبک، قدرت عضلانی را افزایش می‌دهند. اما هیچ تاثیری بر استقامت ندارند.

استقامت عضلات

نتیجه گیری

منابع معدنی و خواص جلبک دریایی بسیار زیاد بوده و همانطور که در ابتدای مقاله نیز به آن اشاره‌ای کوتاه داشتیم، به دلیل داشتن ویتامین‌ها، اسیدهای آمینه، انواع آنتی اکسیدان‌ها، چربی اشباع نشده، فیبر، پروتئین و …. از لحاظ غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است. مواد معدنی مهم و ارزشمندی نظیر ویتامین‌های E، K، B،A  در این نوع جلبک‌های دریایی خوراکی به وفور یافت می‌شود و همین مسئله باعث می‌شود که منبع سرشاری از موارد آلی و معدنی به شمار بیایند.

علاوه بر مواردی که به آنها اشاره شد از ویژگی‌های دیگر این نوع جلبک‌های دریایی می‌توان به مقادیر قابل توجهی از انواع مواد معدنی نظیر، پتاسیم، روی، منیزیم، آهن، ید و … اشاره کرد. این نوع مواد معدنی ضروری برای بدن می‌توانند بسیاری از کمبود‌های بدن را جبران کنند. به همین منظور بسیاری از افرادی که دچار فقر آهن، روی، پتاسیم، فیبر و … هستند به مصرف این نوع جلبک‌ها روی می‌آورند.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.