تاریخ امروز2 آذر 1403
ادویه کاری

فواید ادویه کاری

ادویه کاری جزو آن دسته از ادویه‎هاست که می‎توان در هر غذایی از آن استفاده کرده و طعمی لذت‌بخش به آن بخشید. شاید خیلی‎ها خبر نداشته باشند اما فواید ادویه کاری بسیار زیاد است که ما قصد داریم در این مطلب به آن بپردازیم.

در واقع ادویه کاری ترکیبی از ادویه‎های دیگری همچون زنجبیل، سیر، زردچوبه، شنبلیله، گشنیز و دارچین است. علاوه بر این ادویه‎ها مواد دیگری همچون فلفل کاین و دانه خردل نیز در ادویه کاری موجود است. از جمله خواص این ادویه می‎توان از خاصیت ضد اکسیدانی آن اشاره کرد. در ادامه بیش‎تر با فواید این ادویه خوش طعم آشنا خواهیم شد.

سلامت روان

برخی از ادویه‎های موجود در پودر کاری در سلامت روان موثر بوده و رادیکال‎های آزاد سیستم عصبی را کاهش می‎دهند. از همین رو ادویه کاری باعث می‎شود سیستم ایمنی بدن قوی شده و مواد سمی بدن از بین برود.

سلامت قلب

ترکیب ادویه‎های موجود در پودر کاری ممکن است بتواند جریان خون و عملکرد رگ‎های خونی را بهبود بخشیده و از این طریق خطر ابتلا به بیماری‎های قلبی را کاهش دهد.

سلامت استخوان

ادویه کاری حاوی کلسیم، فسفر و منیزیم بوده که در حفظ سلامت استخوان موثر هستند.

سلامت کبد

کورکومین موجود در ادویه کاری می‎تواند سموم بدن را دفع و چربی آن را کنترل کرده و در نتیجه باعث حفظ سلامت کبد شود.

ادویه

هضم

ادویه کاری سرشار از فیبر است که به حرکت بهتر مواد غذایی در روده کمک می‎کند.

درمان ریزش مو

با مصرف ادویه کاری، ویتامین‎های بسیاری به بدن جذب خواهند شد. ازاین‌رو یکی از ادویه‎های مفید برای تقویت و محکم شدن ریشه مو، ادویه کاری است.


فواید بی شمار فندق

کاهش غلظت خون

افرادی که غلظت خون بالایی دارند می‎توانند از این ادویه استفاده کرده و جلوی لخته شدن خون را بگیرند.

لاغری

فلفل قرمز یکی از موادی است که در ادویه کاری وجود دارد. این ماده دمای بدن را افزایش داده و در نتیجه باعث سوختن کالری می‎شود.

خرید ادویه

تقویت دستگاه گوارش

ادویه کاری می‎تواند معده را تقویت و نفخ آن را درمان کند. همچنین در کاهش کلسترول خون نیز موثر است. با استفاده از این ادویه در غذاهای چرب خود، احتمال ابتلا به بیماری‎های مزمن را کاهش ‎دهید.

پیشگیری و درمان سرماخوردگی

اگر در طول سرماخوردگی از ادویه کاری در غذای خود استفاده کنید، زودتر بهبود یافته و دوره درمان خود را کاهش می‎دهید.

پیشگیری از سرطان

یکی از مواد موجود در ادویه کاری کورکومین است که دارای خاصیت ضدسرطان بوده و می‎تواند از سرطان پستان جلوگیری کند. این ماده همچنین می‎تواند روند پیشرفت سرطان پروستات و سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.

درمان مشکلات پوستی

مصرف ادویه کاری در رفع جوش صورت موثر بوده و برای درمان زخم و عارضه‎های پوستی نیز مفید است. همچنین این ادویه روند پیری را کند کرده و چین‌وچروک را کاهش می‎دهد.

جلوگیری از آلزایمر

زردچوبه از اصلی‎ترین و باارزش‌ترین عناصر پودر کاری است. زردچوبه حاوی مواد با ارزشی است که احتمال ابتلا به آلزایمر و افت شناختی را کاهش می‎دهد. همچنین از دیگر فواید ادویه کاری موثر بودن آن در تقویت حافظه است.

ضدعفونی شدن بدن

ادویه کاری باعث می‎شود مقاومت بدن در برابر باکتری‎ها و ویروس‎ها افزایش یابد. همچنین پودر گشنیز موجود در این ادویه به‌عنوان یک ضدعفونی‎کننده بدن نقش ایفا می‎کند.

قند خون و دیابت

نتایج یک مطالعه نشان داده است که قند خون کسانی که به مقادیر متوسطی ادویه کاری مصرف می‎کنند، پایین‎تر از افرادی است که این ادویه را کم‎تر از یک‎بار در ماه مصرف می‎کنند.

بهترین ادویه

 

افزایش احساس سیری

استفاده از ادویه کاری به مقدار 6 تا 12 گرم در هر وعده غذایی، گرسنگی و تمایل به خوردن را کاهش می‎دهد.

یک ضد میکروب طبیعی

گشنیز و زیره موجود در ادویه کاری دارای اثرات ضدقارچی و ضدباکتریایی هستند.

افزایش طول عمر

نتایج یک مطالعه نشان می‎دهد که مصرف این ادویه به مدت 6 یا 7 روز در هفته میزان مرگ‌ومیر را تا 14 درصد کاهش می‎دهد.

عوارض پودر کاری

تا اینجای مقاله در مورد فواید ادویه کاری صحبت کردیم بااین‌حال این ادویه بدون عوارض نیست و نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد. در ادامه به معرفی برخی از عوارض این ادویه می‎پردازیم.

سنگ کیسه صفرا

ادویه کاری باعث تحریک انقباضات کیسه صفرا می‏‎شود که می‎تواند برای کسانی که سنگ کیسه صفرا یا انسداد مجاری صفراوی دارند بسیار دردناک باشد.

تداخل دارویی

این ادویه یک ضد منعقدکننده خون محسوب می‎شود، به همین دلیل کسانی که از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده می‎کنند حتما باید در مورد مصرف این ادویه با پزشک خود مشورت کنند.

سخن نهایی

در این مقاله سعی کردیم تا فواید ادویه کاری و همچنین مضرات آن را به شما معرفی نماییم. این ادویه در غذاهای ایرانی کاربرد فراوانی دارد و مصرف آن می‎تواند نقش زیادی در سلامت روان، بدن، قلب و … داشته باشد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.