تاریخ امروز8 اردیبهشت 1403
علت درد کشاله ران

علت و راه‌های درمان درد کشاله ران

یکی دیگر از مشکلات رایج سلامت که بین افراد متداول است؛ درد در بخش میانی بدن، یعنی زیر شکم تا بخش ابتدایی ران ها است. درد های کوتاه مدت یکی از مشکلاتی است که بنا به دلایل متعددی از جمله بی تحرکی، استرس شدید و یا خستگی در بخش های مختلفی از بدن ایجاد می شود. درد کشاله ران اغلب نمی تواند بر زندگی روزمره افراد تاثیر چندانی داشته باشد. اما چنانچه طولانی شود، می بایست علت آن مورد بررسی قرار بگیرد. علت درد کشاله ران بسیار متعدد است و نمی توان آن را به تنهایی یک بیماری دانست. بلکه نشانه هایی از ابتلا به بیماری های مختلف است.

بین زنان یکی از متداول ترین علل درد در این بخش از بدن، می تواند تخمک گذاری بدن باشد. علاوه بر آن نیز ممکن است دلایل دیگری همچون بیماری های کیست تخمدان، عفونت واژن، عفونت ادراری و … جزو علل تحمل این درد در بانوان باشد. اما در آقایان تحمل درد کشاله ران می تواند بنا به دلایل مختلفی از جمله سنگ کلیه و کشش ماهیچه ها باشد.

 

مفهوم درد در کشاله ران چیست؟

در جامعه پزشکی این درد که در اصطلاح تخصصی به آن درد لگن نیز گفته می شود، را تحمل درد در بخش های انتهایی شکم و لگن می دانند. توجه داشته باشید که علت درد کشاله ران در افراد متعدد می تواند کاملا مختلف باشد؛ از این رو باید به سرعت مورد بررسی و درمان قرار بگیرد. تحمل درد لگن یا کشاله ران در افراد مختلف ممکن است ثابت و مداوم باشد یا به شکل متناوب در زمان های مختلف فرد را مورد آزار قرار دهد. در حقیقت در مواردی ممکن است سوزشی جزئی و در مواردی دیگر، می تواند همچون فرو رفتن چاقو در بدن باشد.

هنگامی که این درد در شما افزایش بیابد ممکن است؛ علاوه بر این بخش، شما در قسمت های مختلف دیگری نظیر کمر و پشت خود احساس درد را تجربه کنید. حال در چنین شرایطی این امکان وجود دارد که با تغییر وضعیت جسمانی خود؛ به عنوان مثال با خم شدن، فعالیت جنسی و یا هنگام ادرار این درد در شما افزایش پیدا کند. درد های کوتاه مدت و تیز، به عنوان یکی از حاد ترین درد های کشاله ران شناخته می شود و در مقابل درد های مداوم 6 ماه یا بیشتر نیز به عنوان درد مزمن کشاله ران تعریف شده است.

جالب است بدانید که پس از تحمل درد در ناحیه لگنی با فشار بر روی هر بخش از کشاله، بیمار به طبع با افزایش احساس درد مواجه خواهد بود که این موضوع اغلب می تواند نشانگر مشکلات مختلف در ارگان های داخلی بدن باشد. به عنوان مثال چنانچه درد در بخش انتهایی کشاله ران و در سمت چپ احساس شود، می تواند به دلیل ایجاد مشکل در تخمدان چپ بوده و تحمل این درد در سمت راست کشاله ران می تواند نشان دهنده بیماری های تخمدان راست و سایر ارگان های این منطقه باشد.

درمان درد کشاله ران

توجه داشته باشید…

توجه داشته باشید که علت درد کشاله ران توسط پزشک متخصص مورد نظر شما با معاینات فیزیکی انجام شده و شیوه های مختلف عکس برداری تعیین خواهد شد. ضمن توضیحات داده شده، این درد یکی از مسائل و مشکلات جدی است که می تواند بیانگر یک بیماری مشکل آفرین در بدن شما باشد. از این رو جامعه پزشکی این درد را موضوعی حساس دانسته که باید بر آن تاکید شود و علت آن مورد بررسی قرار بگیرد.


کرایو تراپی چه نوع روش درمانی است؟


 

علل متداول درد در کشاله ران

همان گونه که در ابتدا گفته شد؛ این درد می تواند در بانوان و آقایان علل متفاوتی داشته باشد. درد های لگنی در مردان ممکن است بنا به دلایل ساده ای همچون فشار زیاد در عضلات ناحیه لگن و یا مشکلات جدی تری از قبیل عفونت مثانه، تورم غدد لنفاوی در این قسمت، تورم بیضه، سنگ کلیه، فتق کشاله ران و پیچ خوردگی باشد. در مقابل زنان نیز می تواند به دلیل وجود اندام های تولید مثل، در این بخش که قسمت بزرگی را به خود اختصاص داده است، باشد. تحمل درد لگنی در بانوان می تواند علائمی از وقوع اتفاقاتی در چرخه قائدگی بدن، تخمدان ها و دیگر اندام های تولید مثل باشد. از این رو به صراحت می توان گفت بانوان بیشتر از آقایان با این درد مواجه خواهند شد. سایر دلایل درد ناحیه لگنی یا کشاله ران شامل:

  1. پارگی در کیست تخمدان
  2. عفونت مجاری ادرار
  3. PID یا مشکلات التهابی درناحیه لگن
  4. کیست دیواره رحمی که بیش از 5 سانتی متر باشد
  5. اندومتریوز و آدنومیوز
  6. بیش فعالی در بخش مثانه
  7. آپاندیسیت
  8. یبوست
  9. بارداری های خارج از رحم
  10. سقط جنین
  11. دیسک کمر
  12. اختلالات روانی
  13. استرس و افسردگی

 

نحوه تشخیص درد کشاله ران

توجه داشته باشید که تشخیص دلیل اصلی که موجب تحمل درد بیمار در ناحیه لگنی خود شده می تواند به معنای یافتن علت درد کشاله ران باشد. برای شناسایی و ارزیابی مسائل و مشکلات ایجاد درد در ناحیه لگن آزمایش های تشخیصی، تصاویر سونوگرافی و تاریخچه دقیق بیمار بسیار موثر واقع خواهند شد. شایان ذکر است که تست ها و آزمایش هایی که در این زمینه انجام می شود بین بیماران مختلف متفاوت است. از جمله آزمایشات تشخیصی برای تعیین درد ناحیه لگنی عبارتند از:

  1. آزمایشات خون و ادراری
  2. انجام تست های بارداری و مدفوع
  3. انجام تست تراکم استخوان
  4. بررسی واژن در آزمایشگاه
  5. سونوگرافی لگن و معاینه با استفاده از اشعه ایکس
  6. کولونوسکوپی و هیستروسکوپی
  7. سی تی اسکن لگن و شکم

علت درد کشاله ران

درمان درد کشاله ران

دارو درمانی:

پس از مراجعه به پزشک برای درمان، می بایست در ابتدا علت درد کشاله ران مشخص شود. بعد از تشخیص بیماری زمینه ای که می تواند موجب احساس درد در بیمار شود، بسته به نوع آن درمان موثری توسط پزشک ارائه خواهد شد. به عنوان مثال در مواردی که بیماری جزئی باشد، پزشک با تجویز مسکن های مختلفی همچون ایبوپروفن، استامینوفن و آسپیرین درد های ناشی از آن را کاهش داده که به آن دارو درمانی می گویند. در صورتی که علت اصلی تحمل این درد در بیمار اسپاسم عضلات باشد، پزشک می تواند با تجویز دارو های شل کننده عضلات و کرم های موثر در این زمینه درد ناشی از آن را کاهش دهد.

علاوه بر آن درد های ناشی از تخمک گذاری یا تغییرات هورمونی در روز قائدگی با استفاده از دارو های تنظیم هورمون درمان خواهند شد. در صورتی که درد های کشاله ران بنا به دلایل مختلفی همچون عفونت واژن، رحم و تخمدان باشد، نیاز است تا پس از انجام آزمایشات و تست های لازم، عامل ایجاد کننده عفونت را شناسایی و با استفاده از دارو های ضد ویروسی و ضد قارچ در کنار آنتی بیوتیک از پیشرفت عفونت جلوگیری کرده و درمان شود.


پارگی رباط زانو به همراه روش‌های درمان


 

درمان های پیشرفته:

در صورتی که با استفاده از دارو های مختلف درد های ناشی از این مشکل برطرف نشد، ممکن است پزشک شما را برای درمان هر چه سریع تر آن به فیزیوتراپ ارجاع دهد. در مواردی نیز که درد های کشاله ران ناشی از التهابات مفصلی یا اطراف آن باشد، بهترین روش تزریق استروئید به ناحیه آسیب دیده در بدن بیمار است که می تواند این مشکل را به شکل موثری درمان کند.

 

‌‎جراحی:

چنانچه دلیل اصلی درد های کشاله ران در بیمار به علت شکستگی در ناحیه لگن و یا فتق کشاله ران باشد، طبق تشخیص پزشک بهترین راهکار انجام عمل جراحی برای ترمیم آن است.

علت درد کشاله ران

درمان های خانگی

در صورتی که به تازگی با این درد مواجه شده اید و امکان مراجعه به پزشک و تشخیص علت درد کشاله ران بنا به هر دلیلی برای شما میسر نیست، برای خلاصی از درد های زجر آور آن  استفاده از درمان های خانگی بهترین گزینه به حساب می آید. از جمله این روش ها شامل:

  1. کاهش فعالیت های روزمره، به ویژه فعالیت های سنگین بین 15 تا 25 روز جهت رسیدن به بهبودی کامل.
  2. استفاده از مسکن هایی همچون استامینوفن که می تواند درد های شما را تا حدی کاهش دهد.
  3. بهره گیری از کمپرس یخ به مدت 15 الی 30 دقیقه و تکرار آن در طی روز به صورت منظم می تواند در درمان درد های کشاله ران موثر واقع شود.
  4. در بعضی از افراد نیز ممکن است بهره گیری از کمپرس گرم بیشتر از کمپرس یخ این درد را درمان کند.
  5. استفاده از تن پوش های تنگ و چسبیده می تواند نقش پشتیبان را در بدن شما ایجاد کرده و جهت کاهش درد موثر واقع شود. برای این کار می توانید از پا بند های مخصوص درمان درد کشاله ران و یا باند های کشی استفاده کنید.
  6. انجام حرکات ورزشی خاص و کشش درست ناحیه آسیب دیده می تواند یکی از روش های موثر خانگی جهت بهبود درد های ناحیه لگن به حساب بیاید.

 

حرف آخر

درد های کشاله ران از جمله مشکلاتی است که ممکن است هر فردی را درگیر خود کرده باشد. برای درد های زجر آور ناحیه لگنی، پزشک متخصص تشخیص می دهد که می بایست از چه روش درمانی استفاده کرد. در صورتی که با درد های ناحیه لگن مواجه شده اید و علت درد کشاله ران شما هنوز مشخص نشده و نمی دانید کدام روش برای درمان آن موثر است، بهتر است سریعاً به پزشک مراجعه کنید. پزشک متخصص در نتیجه تحقیقات خود جهت تشخیص علت تحمل درد توسط بیمار، می تواند روند درمان را شروع کند.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.