تاریخ امروز23 اردیبهشت 1403
تاثیرات مصرف ماهی

ماهی، یاور دریایی بدن

یکی از سالم ترین غذاهایی که می توان از آن یاد کرد ماهی است. ماهی سرشار از مواد مغذی مثل پروتئین، ویتامین D و اسیدهای چرب امگا 3 بوده که باعث حفظ سلامتی مغز و بدن می شود. در مقاله ای که امروز قصد داریم برای شما مورد بررسی قرار دهیم؛ به تاثیرات مصرف ماهی خواهیم پرداخت. پس ادامه ی مطالب را از دست ندهید؛ تا از خواص بی نظیر آن مطلع شوید.

 

مصرف ماهی چه فوایدی به همراه دارد؟

بی شک همه ی ما می دانیم که غذاهای دریایی، خصوصا ماهی، خواص زیادی به همراه دارد. اما شاید برخی از شما از جزئیات این خواص اطلاعی نداشته باشید. از مهم ترین فواید و تاثیرات مصرف ماهی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

سرشار از مواد معدنی است

ماهی ها انواع مختلفی دارند؛ اما مواد معدنی موجود در آن ها تقریبا یکسان است. در این میان بهترین ماهی هایی که پیشنهاد می شود ماهی های چرب مثل سالمون، قزل آلا، ساردین، تن و خالی مخالی است. زیرا از سالم ترین نوع ماهی به حساب می آیند. از جمله مواد معدنی موجود در ماهی می توان به پروتئین با کیفیت بالا، ید، انواع ویتامین ها و… اشاره کرد.

ماهی های چرب حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب امگا 3 هستند که باعث عملکرد بهتر مغز و بدن می شوند. توصیه می شود حداقل یک بار در هفته از ماهی های چرب استفاده کنید.

 

خطر ابتلا به حمله ی قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد

شایع ترین نوع مرگ به طور طبیعی، مرگ بر اثر سکته مغزی و قلبی است. اگر می خواهید از این موارد مصون بمانید؛ به مصرف ماهی روی آورید. بر اساس آمار به دست آمده، افرادی که در رژیم غذایی خود از ماهی زیاد استفاده می کنند؛ به طرز چشم گیری از خطر ابتلا به سکته مغزی یا قلبی دور می شوند. در یک آزمایش در ایالات متحده آمریکا بین 40 هزار نفر از مردان، مشخص شد؛ آن هایی که به طور متوسط یک بار در هفته ماهی مصرف کرده اند، تا 15 درصد خطر ابتلا به این موارد را کاهش داده اند.

تاثیرات مصرف ماهی

تاثیرات مصرف ماهی برای رشد بدن مفید است

اگر می خواهید رشد و نمو بدن به طور طبیعی و با میانگین خوبی پیش رود؛ پس مصرف ماهی، خصوصا ماهی های چرب برای کودکان را فراموش نکنید. در سلول های چشم و مغز، یکی از مهم ترین اسیدهای چرب امگا 3 به نام دوکوزاهگزائنوئیک (DHA) وجود دارد. جالب است بدانید که این ماده در ماهی های چرب نیز به وفور یافت می شود. توصیه پزشکان به مادران باردار و شیرده این است که حداقل دو بار در هفته ماهی مصرف کنند؛ تا به میزان لازم اسید چرب امگا 3 دریافت کنند. توجه داشته باشید که برخی از ماهی ها جیوه زیادی دارند و اگر به مقدار زیاد از آن ها مصرف شود، مسمومیت یا مشکلات دیگری به وجود خواهد آمد. ماهی های سالمون، ساردین و قزل آلا مناسب ترین گزینه هستند.


رژیم غذایی mind را بشناسید


 

سلول های خاکستری مغز را افزایش می دهد

با افزایش سن میزان ماده یا سلول های خاکستری در مغز کاسته می شود که این موضوع تاثیر مستقیمی با زوال عقل دارد. آلزایمر، شایع ترین نوع بیماری مربوط به زوال عقل است. جالب است بدانید با قرار دادن ماهی در رژیم غذایی، از تاثیرات مصرف ماهی برای بهبود عملکرد مغز و جلوگیری از زوال عقل بهره مند خواهید شد. اگر می خواهید میزان سلول های خاکستری مغز را افزایش دهید؛ پس ماهی بخورید.

 

برای پیشگیری از افسردگی موثر است

افسردگی به حالتی روحی و اختلال روانی جدی گفته می شود که شخص احساس ناخوشی، غم، کاهش انرژی، از دست دادن علاقه به زندگی و حتی فعالیت های روزمره را تجربه می کند. با این که به نسبت بیماری های دیگر مثل دیابت چندان مطرح نشده، اما در حال حاضر به یک معضل تبدیل شده است. آمارهای به دست آمده نشان می دهد افرادی که به طور مرتب و در هفته حداقل یک بار ماهی می خورند؛ به طور چشم گیری از ابتلا به افسردگی مصون می مانند. تاثیرات مصرف ماهی در این زمینه، دقیقا شبیه به داروهای ضد افسردگی است.

تاثیرات مصرف ماهی

سرشار از ویتامین D است

در ایران به دلایل مختلف تقریبا 80 درصد از مردم از کمبود ویتامین D رنج می برند. بهترین و طبیعی ترین راه برای جبران این کمبود، مصرف ماهی است که منبع غنی ویتامین D به شمار می آید. در بین تمامی ماهی ها، سالمون و شاه ماهی بیشترین میزان ویتامین D را دارند. با مصرف 113 گرم از این ماهی ها می توان 100 واحد ویتامین D به بدن رساند. این در حالی است که یک قاشق غذاخوری از روغن کبد ماهی، دو برابر این میزان را برای بدن تامین می کند.

 

تاثیرات مصرف ماهی خطر ابتلا به بیماری های خود ایمن را کاهش می دهد

منظور از بیماری خود ایمن، آن دسته از بیماری هایی است که سیستم ایمنی بدن، به اشتباه به بافت های سالم حمله می کند و باعث از بین رفتن آن ها می شود. دیابت نوع 1 بارزترین نمونه برای این موضوع است. تاثیرات مصرف ماهی، خصوصا ماهی های چرب که حاوی امگا 3 هستند، به کاهش دیابت نوع 1 در کودکان و حتی بزرگسالان کمک می کند.


فواید امگا ۳ برای پوست را بدانید


 

در پیشگیری از آسم کودکان تاثیرگذار است

آسم به بیماری تنفسی گفته می شود که بیشتر کودکان به آن مبتلا می شوند. در اثر این بیماری مجرای تنفسی با التهاب شدید روبه رو خواهد شد. مصرف مداوم و به اندازه ماهی تا 24 درصد از شدت ابتلا به آسم را در کودکان را کاهش می دهد.

تاثیرات مصرف ماهی

تاثیرات مصرف ماهی برای حفظ سلامت بینایی در سنین پیری موثر است

تباهی لکه زرد، به بیماری گفته می شود که باعث اختلال در بینایی و بعضاً نابینایی می شود که بیشتر متوجه افراد سالخورده خواهد شد. بر اساس شواهد موجود، مصرف ماهی از بروز این بیماری پیشگیری می کند. با مصرف یک بار در هفته از ماهی های چرب، تا 53 درصد از ابتلا به تباهی لکه زرد در امان بمانید.

 

نتیجه گیری

ماهی یکی از غذاهای دریایی سرشار از مواد معدنی و ویتامین هایی مثل ویتامین D است. مصرف مداوم ماهی حداقل یک بار در هفته می تواند به حفظ سلامت بدن کمک کند. با مصرف ماهی می توانید از بیماری های قلبی، دیابت نوع 1، آلزایمر و… جلوگیری نمایید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.