ما در این مقاله می خواهیم درباره امیدوار بودن به آینده برای جلوگیری افراد از ناامیدی مطالبی را بیان کنیم، به شما پیشنهاد می کنیم که تا پایان ما را همراهی کنید. همان طور که می دانید امید جز واژه های مهم در زندگی هر فردی است. امروزه دلیل مشکلات بسیار جامعه، ناامیدی در افراد موج می زند پیدا کردن هدف های جدید در زندگی باعث رهایی از عادت های بد می شود؛ مراحلی وجود دارد که افراد با انجام آن در مسیر درست و امید به آینده قرار می گیرند، در ادامه آن ها را عنوان می کنیم:
مراحل امید به زندگی
مرحله اول: تجسم زندگی
افراد برای امیدوار بودن به آینده باید بدانند که چه سبکی از زندگی را دوست دارند. بسیاری از مردم امیدی به برای فردایی بهتر ندارند، زیرا نمی دانند که یک زندگی ایده آل را چگونه باید بسازند. بهتر است قبل از این که افراد خود را برای آینده امیدوار کنند، مطلوب ترین سبک زندگی را در ذهن خود تجسم کرده و آینده را برای خود روشن کنند. آن ها می توانند از خود بپرسند که اگر فرصت یک زندگی ایدهآل را داشته باشند، این زندگی چه ویژگی هایی دارد؛ افراد باید تا جایی که امکان دارد جزئیات زندگی ایدهآل خود را متصور شوند.
برای مثال ” چه خانه ای دوست دارند در آینده بخرند؟ ” ، ” با چه افرادی می خواهند ارتباط صمیمانه داشته باشند؟ “، ” چه کاری را به عنوان شغل انتخاب کنند؟ ” و… نوشتن رویا در زندگی باعث می شود که افراد نگاهی عمیق تر و چشم انداز وسیع تر نسبت به آینده پیدا کنند.
مرحله دوم: مقایسه رویاها با شرایط فعلی زندگی
بهتر است افراد برای امیدوار بودن به آینده رویاهای خود را با شرایط فعلی زندگی خود مقایسه کنند، این کار به آن ها کمک می کند که بخش های مختلف و مبهم زندگی خود را با تصورات ایده آل آینده در یک راستا قرار دهند و بداند که چقدر با مسیر رویاهای خود همگام است.
برای مثال اگر فردی آرزوی لاغری را دارد باید در حال حاضر به این موضوع فکر کند که چه کارهایی برای رسیدن به هدف خود انجام داده است؟! آیا از خوراکی های سالمی استفاده می کنند؟ یا برای رسیدن به هدف خود ورزش می کند؟ افراد باید برای رسیدن به رویاهای خود تلاش کنند و در جهت رسیدن به آن ها گام بردارند که به امید برسند.
مرحله سوم: تعیین سطح انتظارات واقع بینانه از زندگی
به منظور امیدوار بودن به آینده افراد باید سطح انتظارات واقع بینانه خود را تعیین کنند؛ مطمئناً با داشتن رویاهای غیر واقعی افراد را در زندگی ناامید می کند، بنابراین اندیشیدن به رویاهای در دسترس و تلاش برای رسیدن به آنها بسیار برای امیدواری بهتر است.
افرادی که رویا هایی غیر واقع بینانه دارند و برای رسیدن به آن ها تلاش می کنند با علم به غیر ممکن بودن بر روی آن ها اصرار می کنند، باید در افکار خود تغییراتی را ایجاد کنند و رویاهای خود را به گونه ای تغییر دهند که با شرایط فعلی جامعه بتوانند با آن ها دست پیدا کنند.
8 تکنیک ساده برای خوش شانس بودن
مرحله چهارم: حذف توقعات بیجا و تعیین هدف
معمولاً افراد برای امیدوار بودن به آینده به یک انگیزه نیاز دارند. زمانی که آن ها توقعات بیجای خود را از زندگی حذف می کنند به ادامه زندگی امیدوار تر می شوند. یکی از بهترین راه های بالا بردن سطح امید، تلاش برای رسیدن به اهداف است، بنابراین خلق کردن رویاهایی که در آینده نزدیک امکان تحقق آن ها وجود دارد به بالا بردن سطح زندگی کمک می کند. بهتر است آن ها اهداف خود را به صورت مکتوب در آورد و برای رسیدن به آن ها تلاش و پشتکار داشته باشد. در ادامه ویژگی های هدف در دسترس را بیان می کنیم:
- روشن بودن هدف: زمانی که هدف واضح و روشن باشد، چشم انداز وسیعی از آینده در اختیار فرد قرار می گیرد.
- سنجش اهداف: افراد باید برای امیدوار بودن به آینده اهداف خود را مورد سنجش قرار دهند و آن ها را ارزیابی کنند.
- عمل کردن به تصمیمات: افراد باید به صورت فعالانه در امتداد رسیدن به هدف تلاش و کوشش خود را به کار بگیرند و اتفاقات جانبی را مدیریت کنند.
- تعیین هدف بر اساس واقعیت ها: افراد باید بتوانند با منابعی که در اختیار دارند برای رسیدن به هدف خود تلاش کنند. هر چقدر این منابع در دسترس باشد، فرد زودتر به هدف خود دست می یابد، اما داشتن رویاهای دور و دراز فرد را در مسیر انحراف قرار می دهد.
- وفاداری نسبت به زمان: برای امیدوار بودن به آینده افراد باید به زمان مقید باشند و آغاز و پایانی برای رسیدن به اهداف در نظر بگیرند، زیرا این کار باعث می شود که فرد در انتهای زمان تعیین شده و با تلاش و کوشش به رویای خود دست یابد.
ایجاد انگیزه و امید به زندگی
افراد باید برای رسیدن به آینده ای روشن با امید فراوان مسائلی را در خود حل کنند؛ در ادامه نکاتی که باید برای یافتن امید رعایت کنند را بیان می کنیم:
1- ایمان داشتن به توانایی های فردی
افراد بسیاری در جامعه وجود دارند که نسبت به آینده هیچ گونه امیدی ندارند، زیرا توانایی انجام هیچ کاری را در خود احساس نمی کنند. افرادی که دچار یاس و ناامیدی می شوند باید تمام توانایی های فردی خود را در یک لیست بنویسند؛ ویژگی های مثبت را برجسته کرده و هر روز آن ها را مرور کنند تا نور امید در دل آن ها زنده شود. زمانی که افراد توانایی هایی دارد که به آن افتخار می کنند نور امید در زندگی در آن ها تقویت می شود.
2- بهره گیری از روابط حمایتی دیگران
افرادی که قصد دارند حس امیدوار بودن به آینده را در خود تقویت کنند، باید از افراد توانمندی که می توانند آن ها را حمایت کنند بهره بگیرند. آن ها باید با افراد موفق و توانمند در ارتباط باشند که بتوانند به خود کمک کنند که احساس خوبی نسبت به آینده داشته باشد. معمولاً تشویق شدن از طرف دیگران افراد را ترغیب می کند که کارهایی را انجام دهند که از آن ها احساس رضایت کنند.
شبکه حمایتی دوستان در جهت منافع و اهداف، در بلند مدت احساس شادی و رضایت را به فرد هدیه می کنند. فرد از وقت گذرانی در کنار آن ها احساس امیدواری بیشتری را نسبت به زندگی پیدا خواهد کرد. برای این کار باید افراد دارای صلاحیت را انتخاب کرد و به کارها و نگرش های آن ها توجه داشت؛ دقت کردن به نحوه عمل و احساس فردی در این مرحله بسیار مهم است.
3- شرکت در فعالیتهای اجتماعی
افراد برای امیدوار بودن به آینده باید فعالیت های لذت بخش اجتماعی را انجام دهند. شرکت کردن در فعالیت های اجتماعی افق های روشنی را برای رسیدن به آینده در فرد ایجاد می کند. بسیاری از افراد قصد دارند بدانند که چه فعالیتی آن ها را شاد می کند؟ در پاسخ باید بدانید که امتحان کردن تجربه های جدید انگیزه و استعداد های آن ها را اشکار می کند. برای مثال شرکت در کلاس های آموزشی مختلف، شرکت در یک کلاس ورزش جدیدی و یا فراگیری یک مهارت خاص.
4- تلاش و درگیری برای رسیدن به هدف
یکی از راه های امیدوار بودن به آینده، درگیر کردن خود برای رسیدن به فردایی روشن است. بر اساس تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است افرادی که برای رسیدن به یک آرمان در جامعه تلاش می کنند، امید به زندگی بیشتری نسبت به سایر افراد دارند. این آرمان می تواند در حد جامعه، محل زندگی یا حتی جامعه مجازی باشد.
نکته اصلی در این موضوع برقراری ارتباط با دیگران پیدا کردن هدف های مشترک است. بروز رقابت در بین دو فرد برای رسیدن به هدف مشترک افراد را ترغیب می کند که تلاش و پشتکار، به امید بیشتری دست یابند و به احساس ناامیدی غلبه کنند. برای مثال شرکت در انجمن، بحث و گفتگوی آنلاین یکی از مواردی است که افراد می توانند برای برقراری ارتباط با دیگران و رقابت تمام تلاش خود را به کار گیرند این کار بیشتر انجام شود راحت تر است.
اگر میخواهید از روش های تقویت اعتماد به نفس آگاه شوید، بخوانید
5- به چالش کشیدن خود در موقعیت های متنوع
برای امیدوار ماندن به آینده توصیه ما این است که افراد در موقعیت های مختلف خود را به چالش بکشند؛ ادامه زندگی در شرایطی آسوده و پایدار می تواند احساس ناامیدی را در فرد زنده کنند. برای عدم ابتلا به افسردگی افراد حتماً باید چالشهایی در حد سخت و دشوار در زندگی به وجود بیاورند تا برای گذر از این موقعیت تمام تلاش خود را به کار گیرد و امید به گذراندن این چالش داشته باشد. خروج از این شرایط الگوی فکری و رفتاری فرد تغییر می دهد؛ فعالیت های وجود دارد که فرد را از موقعیتی ساده به سخت انتقال می دهد، برای رشد و توسعه امید افراد باید در این موقعیت ها قرار بگیرند.
6- نوشتن احساسات و افکار
نوشتن یادداشت های روزانه در امیدوار بودن به آینده بسیار موثر است؛ افرادی که احساسات خود را می نویسند می فهمند که به چه دلیل احساس یأس و ناامیدی در زندگی آن ها رخنه کرده است. انجام این کار باعث خلاصی از هر گونه اضطراب می شود. برای نوشتن بهتر است که فرد محیطی آرام انتخاب کند و در روز حدود ۲۰ دقیقه از زمان خود را به نوشتن اختصاص دهد؛ در ابتدا باید احساسات فردی و افکار مثبت نوشته شود. برای مثال اول فرد باید ۳ نعمت را یادداشت کند که از داشتن آن ها سپاسگزار است و بعد کارهای روزانه، خاطرات و اتفاقات را دفتر خود یادداشت کنند.
نتیجه گیری
شاید امیدوار بودن آن هم در این دوره کار بی ارزشی تلقی شود. اما فراموش نکنید این شما هستید که برای زندگی خود هدف تعیین می کنید و برای رسیدن به آن تلاش خواهید کرد. پس اگر شما هم برای رویارویی با روزهای خوب زندگی تان تمام تلاش خود را به کار می گیرید؛ باید بدانید که امیدواری می تواند انگیزه شما را چندین برابر کند.
دیدگاهتان را بنویسید