سالهاست که متخصصان علم تغذیه میگویند عادت نخوردن صبحانه باعث به هم خوردن نظم بدن و متخصصان قلب و عروق هم معتقدند نخوردن صبحانه موجب اضافه وزن و بیماری میشود. از طرف دیگر یکی از دلایل ضعف کردن و گرسنگی مداوم، نخوردن صبحانه است. اگر صبحانه نخورید در طول روز تمایل شما برای مصرف تنقلات ناسالم بیشتر میشود. اگر از آن دسته افرادی هستید که عادت نخوردن صبحانه دارید و این وعدهی غذایی اصلا برایتان اهمیتی ندارد؛ پس در ادامه مطلب با عوارض این کارتان بیشتر آشنا شوید.
عوارض عادت نخوردن صبحانه چیست؟
افزایش وزن و چاقی
اگر به دلیل کاهش وزن، عادت نخوردن صبحانه دارید؛ بهتر است تصمیم خود را عوض کنید. بر اساس مطالعات، افرادی که صبحانه نمیخورند بیش از سایرین به اضافه وزن دچار میشوند. نخوردن صبحانه باعث ایجاد میل شدیدی به خوردن غذاهای شیرین و یا چرب در افراد میشود. همچنین ممکن است با نخوردن صبحانه تا پایان روز احساس سیری در شما ایجاد نشود. هر چه میزان گرسنگی بیشتر باشد، میل به خوردن غذا در طول روز افزایش مییابد. گاهی اوقات این امر باعث میشود میزان کالری مصرفی در طول روز بیشتر از حد معمول شود. به همین دلیل نخوردن این وعده باعث کاهش وزن نشده و بالعکس وزن شما را زیادتر خواهد کرد.
اختلال در عملکرد مغز
محققان دانشگاه مریلند مشاهده کردند کودکانی که صبحانه نمیخورند در مدرسه احساس خستگی بیشتری کرده و نمیتوانند به درستی تمرکز داشته باشند. برعکس این قضیه هم وجود دارد. به طوری که کودکانی که برای صبحانه بلغور جو دوسر مصرف میکنند حافظه کوتاه مدت قویتری دارند.
کاهش جذب مواد مغذی
کسانی که طرفدار صبحانه هستند، کلسیم، فیبر، زینک (روی)، آهن و ویتامینهای آ، ث و ب 2 بیشتری دریافت میکنند. در غیر این صورت فرد خود را از تغذیه سالم محروم خواهد کرد.
سردرد و میگرن و عادت نخوردن صبحانه
هیپوگلیسمی واژهای پزشکی است که برای نشان دادن سطح پایین قند خون استفاده میشود. عادت نخوردن صبحانه باعث کاهش قند خون شده و هورمونهایی را منتشر میکند که بتوانند سطح گلوکز پایین خون را جبران کنند. همین باعث افزایش فشار خون و در نتیجه تشدید میگرن و سردرد میشود.
صبحانه اولین وعده غذایی بعد از تقریبا 12 ساعت است. پس برای جلوگیری از سردرد شدید در طول روز مطمئن شوید که وعدهی صبحانه را میل میکنید.
کاهش سیستم ایمنی
براساس مطالعهای، عادت نخوردن صبحانه میتواند سیستم ایمنی ما را کاهش دهد. به طوری که ما مستعد بیماریهای باکتریایی و ویروسی از قبیل آنفولانزا و سرفه شویم. زیرا هورمونی که سلولهای ایمنیمان را فعال میکنند، کاهش مییابد. بنابراین صبحانه برای مبارزه با ویروس و باکتریها خیلی مهم است.
صبحانه انگلیسی آماده کنید
قاعدگی بینظم با عادت نخوردن صبحانه
نتایج پژوهشی که در روی دانشجوها انجام و در سال ۲۰۱۲ در مجله ی Appetite به چاپ رسیده است نشان میدهد دانشجوهایی که به طور مرتب از صبحانه صرف نظر میکنند و عادت نخوردن صبحانه در آنها وجود دارد؛ بیشتر در معرض بینظمیهای قاعدگی قرار میگیرند. این اختلالات شامل پریودیهای دردناک و خونریزیهای غیر منظم میشود. به عقیدهی محققان این افراد علاوه بر سندرم پیش از قاعدگی از مشکل یبوست نیز رنج میبرند.
تغییر خلق و خو
پزشکان متعقدند عادت نخوردن صبحانه تاثیرات منفی بر روی خلق و خو و سطح انرژی دارد. همچنین بر اساس تحقیقات صورت گرفته نخوردن صبحانه باعث کاهش حافظه نیز میشود. بنابراین اگر میخواهید در طول روز انرژی و تمرکز کافی برای انجام کارهای روزمره خود داشته باشید خوردن صبحانه را فراموش نکنید. صبحانه بخورید تا در طول روز کمتر بداخلاقی کنید.
افزایش ریسک ابتلا به سرطان
صبحانه نخوردن ممکن است میزان مصرف غذا را در طول روز افزایش دهد. بدیهی است این امر باعث چاقی خواهد شد. محققان معتقدند چاقی و اضافه وزن ریسک ابتلا به سرطان را به طور قابل توجهی افزایش میدهد.
بالا رفتن هورمونهای استرسزا با عادت نخوردن صبحانه
یکی از هورمونهای استرسزا که توسط غدد آدرنال تولید میشود کورتیزول است. صبحانه خوردن اثر مستقیمی بر سطح این هورمون دارد. بالاترین سطح کورتیزول ۷ است .حال اگر شما صبحانه میل کنید، سطح این هورمون کاهش مییابد و اگر هم میل نکنید سطح بالاتری را دارد.
ریزش مو بهخاطر عادت نخوردن صبحانه است
صبحانه اصلیترین وعدهی هرروز است و نقش مهمی در افزایش طول و رشد فولیکول مو دارد. خوردن غذاهایی که فاقد مواد پروتئینی هستند درمیزان کراتین مو تاثیر مستقیم دارد، از رشد موها جلوگیری میکند و باعث ریزش مو میشود.
تاثیر منفی بر روی پوست
نخوردن صبحانه اثرات منفی بر روی پوست دارد. نخوردن این وعده غذایی باعث افتادگی و پیری زودرس پوست میشود. با مصرف وعده صبحانه حاوی پروتئین و سایر مواد مغذی از پیری زودرس و بروز چین و چروک و افتادگی پوست خود جلوگیری کنید.
علت گاستریت عادت نخوردن صبحانه است
گاستریت یا ورم معده اغلب برای افرادی رخ میدهد که صبحانه نمیخورند و یا این که صبحانه را جزو الگوی غذایی خود قرار نمیدهند. گاستریت ناشی از گازی است که به طور مداوم توسط معده تولید میشود. شکم ما به کار خود ادامه میدهد، اگر چه هیچ ورودی غذایی در آن وجود ندارد. در نتیجه، ما احساس میکنیم که شکممان در حال چرخش است. این حالت را گاستریت مینامند.
سندروم متابولیسم و عادت نخوردن صبحانه
برای نوجوانان، نخوردن صبحانه نه تنها عملکرد مغز آنها را کاهش میدهد، بلکه آنها را وادار میکند تا وقتی بزرگ شدند از سندروم متابولیسم رنج ببرند. سندرم متابولیسم یک اختلالی است که بیماریهای قلبی عروقی مانند بیماری قلبی و دیابت را تحریک میکند.
خواص جادویی گرانولای خوشمزه و مقوی
دیابت
نخوردن صبحانه خطر ابتلا به دیابت را بالاتر میبرد. این مطالعه نشان داده که افرادی که صبحانه میخورند، 32 درصد کمتر از دیابت رنج میبرند. این به این دلیل است که افرادی که اغلب صبحانه را از دست میدهند مقاومت بیشتری نسبت به انسولین دارند. مقاومت انسولین، خطر ابتلا به دیابت را افزایش میدهد.
نتیجه گیری
از آن جا که صبحانه برای سلامتی ما بسیار مهم است، به شدت توصیه میشود که آن را از دست ندهیم. مهم نیست که چقدر مشغول هستیم، باید وقت خود را صرف صبحانه خوردن کنیم. صبحانه یک وعده مهم است که حذف کردن آن عوارض ناخوشایندی برای بدن دارد. عادت نخوردن صبحانه ریسک ابتلا به انواع بیماریها مانند بیماریهای قلبی و دیابت و .. را افزایش میدهد. خطر افزایش وزن و چاقی در افرادی که خوردن این وعده را نادیده میگیرند بسیار زیاد است. زمانی که روز خود را بدون صبحانه آغاز میکنید معده شما سیگنالهایی به مغز فرستاده و اعلام خالی بودن میکند. در نتیجه از همان ابتدای روز حس گرسنگی در بدنتان شکل گرفته و باقی میماند.
به قول قدیمیها ” صبحانهات را خودت بخور، ناهار را با دوستت و شام را با دشمنت!”
دیدگاهتان را بنویسید