تاریخ امروز3 آذر 1403

روش هایی برای درمان گرمازدگی

به کمک بهترین و مناسب ترین روش های مورد استفاده جهت درمان گرمازدگی می تواند خطر آسیب دیدگی بدن را کاهش دهید. امکان ایجاد حالت گرمازدگی در فصل گرما و تابستان برای هر فردی وجود دارد و در بسیاری از موارد خطر جدی برای فردی که دچار گرمازدگی شده است به همراه دارد. اگر فردی در اثر تحمل گرمای زیاد دچار گرما زدگی شود و برای درمان آن اقدامی صورت نگیرد؛ امکان دارد که به قسمت های مهمی از بدن فرد از جمله مغز و سایر اندام ها آسیب های جدی وارد شود. پس به طور قطعی گرمازدگی در صورت درمان و پیگیری استفاده از برترین روش های موجود جهت درمان گرمازدگی خطرناک نبوده و به راحتی درمان امکان پذیر می شود.

 

گرمازدگی چیست و چه علائمی دارد؟

قبل از این که به بررسی برترین و مناسب ترین روش های مورد استفاده جهت درمان گرمازدگی بپردازیم؛ بهتر است یک تعریف کلی و کامل قابل فهم در ارتباط با چیستی این حالت ارائه دهیم تا سایر مواردی را که در ادامه شرح می دهیم بهتر و کامل تر درک کنید. به بیان ساده گرمازدگی به حالت و یا شرایطی گفته می شود که یک فرد در دمای بالا قرار گرفته می شود و در نتیجه ی قرار گرفته شدن در دمای بالا، بدن فرد توانایی خود را برای تنظیم حرارت متعادل از دست می دهد و در نتیجه فرد دچار یکسری از حالت ها همانند حالت تهوع و … می شود. اگر تحت هر شرایطی فردی در دمای بالا قرار گرفته شود و دمای بدن او به بیش از 40 درجه ی سانتی گراد برسد، فرد دچار گرما زدگی خواهد شد.

 

رایج ترین علائم گرمازدگی

خب شاید شما هم با این سوال رو به رو شوید که هنگامی که یک فرد دچار گرمازدگی می شود چه علائمی دارد؟

علائم گرمازدگی در افراد بسیار متفاوت است و مهم ترین دلایل وجود این تفاوت ها نیز شدت گرما و همچنین مقاومتی است که بدن افراد در برابر گرما دارند. سرعت پیدا شدن علائم نیز می تواند بسیار متفاوت باشد و به عبارتی در افراد می تواند طی یک ساعت و یا چندین ساعت پدیدار شود. با توجه به این که بدن فرد گرما زده، گرمای زیادی را تحمل کرده است، بدن او با کمبود آب و نمک رو به رو می شود و در نتیجه ی این اتفاق امکان دارد علائمی همانند سردرد های خفیف، گرفتگی های عضلانی و … در او مشاهده شود. از رایج ترین علائم گرمازدگی می توان به موارد شرح داده شده در قسمت زیر اشاره کرد:

  • سردرد شدید
  • حالت تهوع
  • عطش
  • ضعف و خستگی
  • ضربان غیر عادی قلب
  • گرفتگی عضلانی
  • گشاد شدن مردمک چشم
  • قرمز شدن پوست
  • خشک و داغ شدن پوست
  • نبض سریع و یا نامرتب
  • و…

درمان گرمازدگی

برترین روش های مورد استفاده جهت درمان گرمازدگی

قبل از شرح هر گونه عبارتی در این باره باید توجه داشته باشید که بدترین و خطرناک ترین نوع گرمازدگی مربوط به نوع سکته ی گرمایی است. این مورد می تواند کشنده نیز باشد و در صورت درمان نشدن و استفاده نکردن از روش های درمانی، امکان سکته ی فرد را فراهم می کند. در ادامه به درمان گرمازدگی که بیشترین نتیجه را می دهند می پردازیم.


از عوارض نوشیدن بیش از حد آب غافل نشوید!


 

مصرف ماست و تاثیر آن

ماست به همراه آب می تواند تاثیر بسیاری را در درمان حالت های نامتعادل فرد مبتلا به گرمازدگی داشته باشد. در بسیاری از موارد دیده می شود که برای درمان این حالت خاص مصرف ماست به همراه آب پیشنهاد می شود. مخلوط کردن پودر زیره به همراه نمک می تواند تاثیرات ماست را به مقدار قابل توجهی برای درمان گرمازدگی افزایش دهد. بهتر است برای جلوگیری از به وجود آمدن چنین حالت هایی در روز های موجود در فصل های گرم سال دو لیوان دوغ بنوشید. ماست دارای مقدار زیادی آب است و می تواند تا حدودی سبب سرد شدن بدن شود.

 

درمان گرمازدگی با روغن گیاهی و تاثیر آن

روغن های گیاهی بسیاری هستند که می توانند تاثیرات شایانی را در بهبود حال و شرایط فرد گرمازده شده داشته باشند که از بهترین و معتبر ترین آن ها می توان به روغن زیتون، روغن بادام، روغن اسطوخودوس و… اشاره کرد. فردی که دچار گرمازدگی شده است باید روغن مورد نظر را بر روی نقاط خاصی از بدن همانند پشت گردن، کف دست، بر روی سطح مچ دست بمالد. با استفاده کردن و مالیدن روغن های اشاره شده بر روی مچ دست، پشت گردن و … دمای فرد به مقدار زیادی کاهش پیدا می کند. اسطوخودوس علاوه بر داشتن خاصیت کاهش دمای بدن، می تواند بیشترین تاثیر را بر کاهش التهاب های موجود بر روی سطح پوست و آفتاب سوختی داشته باشد و به بهبود شرایط پوستی کمک کند. روغن نعنا نیز تاثیرات بسیاری را در کاهش حرارت بدن دارد.

 

استفاده از حمام آب سرد

یکی از ضروری ترین و مهم ترین اقدام هایی که در جهت درمان گرمازدگی صورت می گیرد، دوش آب سرد است که تاثیر زیادی را در کاهش حرارت بدن دارد. افرادی که دچار گرمازدگی شده اند می تواند به مدت زمان 15 تا 20 دقیقه دوش آب سرد بگیرند و یا به همین مدت زمان اشاره شده در وان آب سرد قرار گیرند. این اقدامات می تواند دمای بدن فرد را قبل از رسیدن به بیمارستان به مقدار قابل توجهی کاهش دهد. به طور معمول دوش آب سرد اقدامی است که توسط متخصصین برای کاهش دمای فرد توصیه می شود.

درمان گرمازدگی

درمان گرمازدگی با آب پیاز و آب تمر هندی

از پیاز و آب آن برای درمان گرمازدگی استفاده می شود. به طور کلی دو را برای استفاده از این نوع سبزیجات در جهت کاهش دمای بدن و بهبود شرایط فرد گرمازده شده وجود دارد که عبارتند از:

  • برای کاهش علائم فرد گرمازده شده می توانید پیاز را برش زده و قطعه هایی از آن را بر رویپست گوش، زیر پا و همچنین بر وی قفسه ی سینه ی خود بگذارید و یا بمالید.
  • اگر از گرمازدگی خود اطمینان دارید می توانید به اندازه ی یک قاشق چای خوری از آب پیاز را به همراه یک قاشق چایی خوری عسل میل کنید. توصیه می شود که مصرف ترکیب اشاره شده در قسمت قبل تا چندین روز پس از تکیمل فرآیند درمان نیز ادامه داشته باشد.

  • دلیل پرخوری قبل از پریودی چیست؟


پس از جوشاندن تمر هندی برای چند دقیقه، آب آن را با استفاده از عسل ترکیب کرده و مصرف نمایید. تمر هندی به عنوان یک میوه ای که تب سرد دارد و برای از بین بردن گرمای بدن بسیار مفید است مورد اسفاده قرار می گیرد. تمر هندی می تواند به مقدار قابل توجهی در کاهش میزان حالت تهوع فرد نیز تاثیر داشته باشد. موارد بسیار دیگری نیز وجود دارد که از آن ها برای درمان فرد گرمازده شده استفاده می شود که از رایج ترین آن ها می توان به آب گشنیز، سرکه ی سیب و… اشاره کرد.

 

نتیجه گیری

در روز های بسیار گرم فصل تابستان، افراد بسیاری هستند که دچار گرمازدگی می شوند. همانطور که اطلاع دارید گرمازدگی در فرد به صورت یکباره رخ نمی دهد. به همین دلیل روند درمان نیز به صورت یکباره امکان پذیر نیست و باید به مرور و کاهش دمای بدن فرد درمان را ادامه داد. گرمازدگی به حالتی گفته می شود که در آن بدن فرد به دلیل قرار گرفته طولانی مدت در برابر گرما و یا ضعیف بودن، توانایی خود را برای ایجاد تعادل حرارت بدن از دست می دهد و فرد دچار یکسری از علائم همانند سرگیجه، سردرد، حالت تهوع و… می شود. برای درمان این حالت می توان از ماست، روغن نعنا، روغن اسطوخودوس، آب پیاز، دوش آب سرد و… استفاده کرد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.