تاریخ امروز2 آذر 1403

با خواندن این مقاله فرزندپروری آگاهانه را در پیش بگیرید

امروزه تربیت فرزندان بسیار مشکل تر از گذشته است. شاید به این خاطر که ابزارهای ارتباطی و تکنولوژی بیش از پیش به زندگی مردم ورود پیدا کرده است. از همین رو تربیت فرزندان نیازمند توجه دو چندان والدین خواهد بود. اما همه ی افراد نمی توانند تمام وقت در کنار کودکان خود باشند. چرا که ساعاتی از روز را به انجام وظایف مربوط به شغل خود می پردازند. از طرفی نمی توان کودکان را نیز محدود کرد. پس راه حل چیست و چطور باید به بهترین شکل کودکان را تربیت کنیم؟ در این مقاله قصد داریم راجع به فرزندپروری آگاهانه صحبت کنیم. اگر دوست دارید در این باره بیشتر بدانید؛ پس ادامه ی مطالب را از دست ندهید. چرا که خالی از لطف نیست.

 

منظور از فرزندپروری آگاهانه چیست؟

فرزندپروری آگاهانه یعنی این که والدین در تمامی تعاملات کودک آگاهی داشته باشند. علاوه بر آن با رشد کودک از لحاظ سنی و شخصیت او ارتباط قوی برقرار کنند. برای این که بتوان این چنین بود. ابتدا باید به رفتار کودک نگاه کرد؛ سپس به بررسی نیازهای او پرداخت. در یک تعریف ساده باید کودک را همانگونه که هست پذیرفت؛ در غیر این صورت نمی توان به ذات درونی او پی برد.

 

در فرزندپروری آگاهانه توجه به چه نکاتی حائز اهمیت است؟

برای این که بتوان به بهترین شکل و به طور آگاهانه فرزند خود را تربیت کنید؛ نیاز است تا یکسری بایدها و نبایدها را در این زمینه بررسی و آن ها را مد نظر قرار دهید. از جمله نکاتی که جز بایدها در این حیطه است عبارتند از:

 

 

کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان

عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد

قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان

قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان

اطلاعات بیشتر

بر اهداف دور یا همان بلند مدت خود تمرکز کنید

گاهی فرزندان نافرمان و بی نظم می شوند؛ این موضوع می تواند تاثیر منفی در هیجانات شما و کنترل آن ها داشته باشد. باید یک حقیقت تلخ را به شما بگوییم؛ آن هم این است که اگر نتوانید احساسات خود را کنترل کنید قطعا آن طور که باید، در فرزندپروری آگاهانه موفق عمل نخواهید کرد. سعی کنید روی اهداف بلند مدت مثل به وجود آوردن رابطه ای مبنی بر عشق، اعتماد و همدلی تمرکز داشته و در برخورد با ناملایمتی های کودک خونسرد باشید.

 

به جای گوینده بودن شنونده ی خوبی باشید

به جای این که بیشتر صحبت کنید؛ سعی داشته باشید بیشتر گوش کنید. با این کار شما می توانید کودک خود را بهتر درک نمایید. زمانی که به صحبت های کودک، هر چند بی اهمیت باشد، گوش دهید؛ او احساس با ارزش بودن دارد. با این روش گامی مهم در این مسیر برداشته اید.

فرزندپروری آگاهانه

در خصوص فرزند خود بخشش داشته باشید

اگر فرزندتان مرتکب خطایی شد؛ ابتدا با جدیت از او بخواهید که دلیل کار خود را توضیح دهد. سپس آن را ببخشید و بگویید که می خواهید به او کمک کنید تا اشتباهات خود را جبران کند. در این زمان کودک حسن نیت شما را می فهمد. در نتیجه برای جبران خطاهای خود و تکرار نکردن آن ها تلاش می کند.

 

با روح او ارتباط برقرار کنید

برخی از کودکان با آن چه که در ظاهر و رفتارشان هستند؛ تفاوت زیادی دارند. پس به جای این که تنها به رفتار ظاهری او توجه کنید؛ سعی داشته باشید روح او را دریابید؛ سپس با او ارتباط برقرار کنید.


پس از تولد کودک دوم، با فرزند اول چگونه رفتار کنیم؟

 

به حل مشکلات خود بپردازید

به دلیل مشکلات بسیار زیادی که امروزه در زندگی ما وجود دارد؛ گاهی با کوچکترین رفتار کودک خود عصبانی می شویم. اما کودکان نباید تاوان مشکلات ما را در زندگی بدهند. با این اوصاف اگر قرار است در مسیر فرزندپروری آگاهانه قدم بردارید؛ ابتدا باید مشکلات خود را حل کنید تا جایی که بر روح و روان کودک آسیبی وارد نشود.

 

ادب را سرلوحه ی ارتباطات خود قرار دهید

زمانی که با کودک خود صحبت می کنید؛ آن را مانند یک بزرگسال تصور کنید. یعنی همانطور که هنگام صحبت کردن با همسالان خود به آن ها احترام می گذارید و با ادب حرف می زنید، با کودکانتان نیز به همین صورت صحبت کنید. به یاد داشته باشید که والدین اولین معلم فرزندان هستند؛ پس بسیار مهم است که چگونه با آن ها ارتباط برقرار می کنید.

 

برای ایجاد یک محیط آرام و صمیمی در منزل تلاش کنید

ذهن کودکان درست مثل یک سی دی خام است؛ یعنی خوب و بد را از هم تشخیص نمی دهد و هر دو را به یک اندازه دریافت می کند. پس اگر می خواهید در این راه نتیجه ی دلخواه را دریافت کنید، باید یک محیط مثبت، امیدبخش و ایمن را برای کودک خود فراهم نمایید تا اگر لازم است آموزشی را به او بدهید، به خوبی یاد بگیرد. به یاد داشته باشید که کوچکترین عناصر منفی نیز در این زمینه تاثیر خواهد داشت.

فرزندپروری آگاهانه

رفتاری که انتظار دارید کودک داشته باشد را با او داشته باشید

کودکان آینه ی مقابل ما هستند؛ یعنی هر کاری که ما انجام دهیم نیز آن ها تکرار می کنند. در واقع تکرار رفتار برای آن ها آسان تر از پیروی از صحبت های ما است. از همین رو اگر قرار است چیزی را به او بیاموزید؛ ابتدا با رفتار خود آن را به او آموزش دهید. به یاد داشته باشید که رفتار و کردار شما باید یکسان بوده و دارای ثبات باشد. در صورتی که این دو باهم در تضاد باشند؛ کودک نمی داند که کدام یک درست است. به طور مثال اگر کودک شما در حال داد زدن است و شما با صدای بلندتر از او می خواهید که داد نزند، ممکن است در همان لحظه در ذهن خود یا حتی به زبان بیاورد که چرا خودتان در حال داد زدن هستید!

 

برنامه ریزی روزانه داشته باشید

بهتر است که به طور روزانه برنامه ریزی کنید با این کار کودک می داند که باید در هر ساعت و هر بخش از روز باید چه عملکردی داشته باشد. در واقع برنامه روزانه به کودکان کمک می کند تا از همان سنین پائین، به نظم و انجام کارها از روی برنامه عادت داشته باشند.

 

با کودک خود همدلی کنید

هرگاه قرار بود به کودک خود در خصوص یک کار یا یک رفتار پاسخ دهید؛ ابتدا کمی مکث کنید و خود را جای او بگذارید. یعنی به خود بگویید که اگر شما در آن موقعیت قرار داشتید؛ چه رفتاری ممکن بود انجام دهید. با این کار اعتماد کودک به شما بیشتر می شود.

 

نبایدهای فرزندپروری آگاهانه کدام است؟

همانطور که در فرزندپروری آگاهانه بایدهایی وجود دارد؛ نبایدهایی نیز هستند. از جمله این نبایدها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

مالکانه با او برخورد نکنید

درست است که فرزندتان از خون شماست. اما نباید طوری که با دارایی های خود رفتار می کنید، با او رفتار کنید. به یاد داشته باشید که فرزندان شما یکی از اموال شما نیستند و شما به عنوان پدر یا مادر تنها باید به او کمک کنید که رشد بالقوه داشته باشد.

 

در این راه صبوری کنید

کودکان چیزی زیادی از دنیا نمی فهمند؛ پس هنگام برخورد با آن ها باید با صبر و حوصله پیش بروید. بسیاری از والدین که می خواهند فرزندپروری آگاهانه داشته باشند؛ تصمیماتی عجولانه می گیرند و آن طور که باید برای آن ها زمان نمی گذارند. در حالی که با این رفتار نتیجه ی دلخواه به دست نمی آید. با صبور بودن فرزندتان به شما اعتماد خواهد کرد.

فرزندپروری آگاهانه

اهداف خود را به کودک تحمیل نکنید

هیچ گاه اهدافی که داشته اید یا دارید را به کودکانتان تحمیل نکنید. آن ها به دنیا نیامده اند که اهداف به سرانجام نرسیده شما را به سرانجام برسانند. همانطور که شما آرزوها و اهدافی داشته اید؛ آن ها نیز حق دارند به آن چه که می خواهند برسند.


با کمترین هزینه فرزند خود را پرورش دهید

 

به طور معقول به خواسته های او نه بگویید

برخی از والدین تصور می کنند که اگر در برابر هر خواسته ی فرزند خود نه بگویند؛ برای او بهتر است و او یاد می گیرد که چه خواسته هایی باید داشته باشد. در حالی که این چنین نیست. اگر بیش از حد در برابر خواسته های او سد بسازید؛ او دیگر از شما خواسته ای نخواهد داشت. چرا که می داند در هر صورت پاسخ شما به او نه خواهد بود.

 

پاسخ را جایگزین واکنش کنید

واکنش نشان دادن به رفتارها و کارهای کودکان یک رویکرد بسیار معمول است. اما اگر می خواهید در این راه موفق شوید به جای واکنش نشان دادن، پاسخی را در نظر بگیرید و با او در این باره صحبت کنید. برای این کار ابتدا چند لحظه ای را مکث کنید تا که آرام شوید؛ سپس پاسخ درست را بیان کنید. تنفس عمیق بهترین راه برای آرام شدن است.

 

سخت گیر نباشید

سخت گیری بیش از حد به کودک باعث عقده ای شدن او می شود. پس بهتر است قوانینی را وضع کنید و در خصوص هر قوانین تبصره هایی نیز در نظر بگیرید. در این صورت کودک می داند که باید چگونه رفتار کند.

 

نتیجه گیری

فرزندپروری آگاهانه بدین معناست که در خصوص تمامی تعاملات کودک، رفتارها و نیازهایی که دارد به طور آگاهانه برخورد کنیم. یعنی باید بتوان با او ارتباط عمیق تری برقرار کرد. در این راه بایدها و نبایدهای زیادی وجود دارد که با اطلاع یافتن از آن ها می توان به بهترین شکل فرزندپروری آگاهانه داشت. در این مقاله به تمامی این موارد اشاره شده است.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.