تاریخ امروز1 اردیبهشت 1403
درمان سردرد با یوگا

یوگا و درمان میگرن

افراد مبتلا به بیماری میگرن، اغلب اوقات سردردهای شدید و کلافه کننده ای را تجربه میکنند و حتی گاهی این سردرد ها با حالت تهوع، استفراغ و حساسیت به نور و صدا نیز همراه میشود. سردردهای میگرنی، حس ناتوانی در انجام امور روزمره را به بیمار القا میکند؛ در حقیقت متخصصان این حوزه بر این باورند که میگرن یکی از علل اصلی ناتوانی، در سر تا سر جهان میباشد.

میگرن بسیار شایع بوده و علائم آن، اغلب در اوایل بزرگسالی شروع می شوند، به طوری که برخی افراد چندین بار در هفته و برخی دیگر فقط برخی مواقع دچار سردرد میشوند. این افراد اکثرا برای درمان خود ناچارند از داروهایی استفاده کنند. با این حال، روش های دیگری وجود دارد که شاید نور امیدی برای تسکین دردهایشان باشد. یکی از این روش ها، درمان میگرن با یوگا است؛ یوگا در کاهش استرس، فشار خون و ضربان قلب عملکرد موثری دارد، از این رو به بدن اجازه می دهد تا از رویدادهای استرس زا، مانند دوره های میگرنی، بهبود یابد.

سر درد

شواهد درمان میگرن با یوگا

اگر با سردردهای میگرنی زندگی می کنید، احتمالا مشتاق هستید تا با اشکالی از ورزش آشنا شوید که نه تنها باعث تحریک یا تشدید دردهای شما نشود، بلکه حال خوب و آرامش را برایتان فراهم کند. همانگونه که قبلا هم اشاره کردیم، درمان میگرن با یوگا یکی از گزینه های عالی و مبتنی بر تحقیقات کارشناسان به شمار میرود. این تمرین ذهن و بدن شامل ژست های مختلف، تنفس عمیق و مدیتیشن بوده که همه این موارد میتوانند استرس شما (یکی از دلایل رایج میگرن) را تسکین دهند. البته باید بدانید که یوگا نمیتواند جایگزینی برای داروهای میگرن باشد اما برای سردرد، مانند یک مکمل مفید عمل میکند.

مجله پزشکی Neurology در سال 2020 مطالعه ای را منتشر کرد و نشان داد که افراد مبتلا به میگرنی که به مدت 3 ماه یوگا انجام دادند، سردردهای کمتری (از نظر تعداد و شدت) را نسبت به افرادی که فقط دارو مصرف میکردند، تجربه کردند. آنها حتی توانستند دوز معمول داروی خود را به نصف کاهش دهند. اما باید توجه داشت که وقتی صحبت از درمان میگرن با یوگا به میان می آید، همه حرکات یوگا تاثیر برابری ندارند و انواع خاصی از یوگا و ژست ها، عملکرد بهتری از سایر حرکات دارند.

سر درد

آیا درمان میگرن با یوگا امکان پذیر است؟

بله، یوگا در کاهش شدت و دفعات میگرن اثر گذار میباشد. در واقع یوگا، درمانی برای ذهن و بدن بوده که آغاز آن در هند باستان رخ داد و اکنون مردم در سر تا سر جهان آن را می شناسند و این ورزش حتی زبانی مخصوص به خود را ارائه میدهد. مطالعات نشان داده اند که یوگا درمانی سبب کاهش سطح استرس، اضطراب و افسردگی میشود. قطعا میدانید که استرس یکی از محرک های اصلی و رایج بیماری میگرن است و یوگا با شل کردن نواحی سفت مانند گردن، سر و شانه ها (که استرس را در خود نگه می دارند)، می تواند به جلوگیری از بروز میگرن یا بهبود علائم فرد کمک کند.

 

چگونه باید شروع کرد؟

اگر تا به حال یوگا را امتحان نکرده اید شاید بهتر باشد که به جای انجام حرکات از روی ویدیوی های آنلاین در یک کلاس ثبت نام کنید. به این ترتیب می توانید از قبل به معلم یوگای خود اطلاع دهید که میگرن دارید و او در صورت لزوم می تواند وضعیت های جایگزین را به شما پیشنهاد کند.

در هنگام انتخاب کلاس حواستان باشد از کلاس هایی که شامل گرما (یوگای داغ)، تمرینات شدت بالا یا حالت های سخت میباشند، اجتناب کنید. زیرا این موارد احتمالا علائم شما را از حالت معمولی نیز وخیم تر کنند، به خصوص اگر به آنها عادت نداشته باشید.

قبل از برنامه ریزی کلاس، از مربی خود بپرسید که آیا از شمع های معطر یا موسیقی بلند (که می تواند برای برخی افراد باعث سردرد شود) استفاده می کنند یا خیر. به دنبال نوعی از یوگا باشید که شامل تنفس های عمیق و مدیتیشن می شوند. در ادامه سه مورد از حرکات درمان میگرن با یوگا، برای مثال بیان شده است:

هاتا یوگا: این شکل از یوگای ملایم بر تنفس شما تمرکز دارد و شامل کشش های زیادی است، به ویژه در قسمت بالایی بدن و گردن، مناطقی که بسیاری از افراد مبتلا به میگرن در آن تنش دارند.

یوگای ترمیمی: در این نوع یوگا از وسایلی مانند پتو، حصیر و غیره استفاده میشود که به شما این امکان را می دهند تا مدت زمان بیشتری در حالت مورد نظر بمانید و آرامش بیشتر و طولانی تری را تجربه کنید.

یوگا نیدرا: این مدل یوگا، بسیار به مدیتیشن شباهت دارد و می تواند برای روزهایی که درد دارید مفید باشد. در یوگا نیدرا، شما دراز می کشید و با آگاهی وارد حالت آرامش عمیق می شوید. این کار به آرام کردن سیستم عصبی سمپاتیک شما نیز کمک می کند.

درمان یوگا

خلاصه

هیچ درمان قطعی برای میگرن وجود ندارد. با این حال، ممکن است فردی با اجتناب از محرک ها و استفاده از درمان هایی که به بهبود علائم کمک میکنند، بتواند از آن جلوگیری کند. معمولا یوگا، علائم میگرن را در کنار درمان های پزشکی استاندارد، بهبود می بخشد. در حقیقت، درمان میگرن با یوگا تنها زمانی در کاهش دفعات و سطح درد سردردهای میگرنی تاثیر گذار است که فرد از آن به عنوان یک درمان اضافی برای سایر درمان های پزشکی خود استفاده کند. بنابراین اگر برای مدیریت میگرن خود به کمک نیاز دارید، باید به دنبال مشاوره پزشکی باشید.

اشتراک‌گذاری

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.