تاریخ امروز8 اردیبهشت 1403
کرونا در کودکان

همه چیز درباره کرونا در کودکان

کرونا در کودکان جزو موضوعاتی است که امروزه برای همه مادر و پدرها به یک معضل جدی تبدیل شده است. از ابتدای شیوع بیماری کرونا نظرات زیادی راجع به این که چه کسانی به این ویروس مبتلا می‌شوند و چه کسانی مبتلا نمی‌شوند، به گوش می‌رسید و یکی از نظرات این بود که کووید ۱۹ در بین افراد و گروه‌های سنی متفاوت کودکان را درگیر نمی‌کند. با گذشت زمان و شیوع هر چه بیشتر بیماری کرونا این نکته بیان شد که کودکان تنها می‌توانند انتقال دهنده ویروس به دیگران باشند و خود درگیر نمی‌شوند. اما در نهایت و براساس شواهد و مراجعه کودکان مبتلا به کرونا هرچند به صورت خفیف‌تر نسبت به بزرگسالان به مراکز درمانی، این فرض که کودکان به کووید ۱۹ مبتلا نمی‌شوند کاملا رد شد. از این رو قصد داریم در این مقاله تخصصی، به بررسی بیماری کرونا در کودکان بپردازیم و مسائل پیرامون آن‌را مورد بررسی قرار دهیم.

کرونا در کودکان چگونه است؟

توجه داشته باشید که شناخت سریع‌تر کرونا در کودکان می‌تواند به والدین و پرستاران کمک کند تا علائم اضطراری هشداردهنده را تشخیص دهند و به دنبال درمان مناسب بگردند. اطلاعات جمع‌آوری شده از چین و آمریکا درمورد کودکان مبتلا به SARS-CoV-2، ویروسی که باعث بروز بیماری کووید19 می‎‌شود، حاکی از این است که خطر بروز بیماری شدید در کودکان نسبت به بزرگسالان کم‌تر است. طبق یک تحقیق روی 2752 کودک مبتلا به کووید19 تنها سه نفر جان خود را از دست دادند که علت اصلی مرگ در هر مورد درحال بررسی است. همچنین از شواهد اخیر چنین برمی‌آید که نرخ بستری شدن درمیان نوزادان بالاتر است و بعضی  از آن‌ها به درمان در بخش مراقبت‌های ویژه احتیاج دارند. علاوه بر این موارد، بیش از 90% کودکان در حین پس از ابتلا به کرونا هیچ علامتی نداشتند و دچار بیماری خفیف شدند.

کرونا در کودکان

علائم کرونا در کودکان

همان‌طور که به آن اشاره کردیم، علائم کرونا در کودکان نسبت به بزرگسالان خفیف‌تر بوده و حتی این احتمال وجود دارد که شاید کودک مبتلاشده نتواند مانند افراد بالغ، علائمش را گزارش دهد. حال به برخی از شایع‌ترین علائم آن خواهیم پرداخت.

- درد: در برخی موارد گزارش شده است که کودک مبتلا به ویروس، ممکن است در ابتدا دچار دردهای عضلانی و سردرد شود. البته این موارد معمولا موقت بوده و پس از 2 تا 3 روز رفع شده‌اند.


هر چیزی که درباره بیماری صرع در کودکان باید بدانید

- علامت‌هایی مانند ویروس آنفولانزا: جالب است بدانید براساس آمار موثق، 75% از کودکان مبتلا به کرونا دچار عارضه‌های سرفه، تب و تنگی نفس شده‌اند. البته توجه داشته باشید که تنگی نفس در مقایسه با سایر موارد کمتر گزارش شده است.

کرونا در کودکان

- تب: یکی دیگر از علائم مشترک کرونا در کودکان، تب است. البته این مورد نیز در میان بزرگسالان بیشتر اتفاق افتاده ولی برخی از کودکان مبتلا به این ویروس نیز به آن دچار شده‌اند.

کرونا در کودکان

- علائم گوارشی و دستگاه تنفسی: برخی از کودکان مبتلا به نوع خفیف بیماری، علائمی نظیر آبریزش بینی، سرفه یا گلودرد را تجربه می‌کنند. همچنین این احتمال وجود دارد که درصدی از آن‌ها دچار استفراغ، اسهال یا تهوع شوند.

کرونا در کودکان

- تغییر در حس بویایی: براساس تحقیقات انجام شده در سال 2020، اکثر بزرگسالان در اثر ابتلا به کرونا حس بویایی خود را از دست می‌دهند. محققان این علامت را در جوانان بررسی نکرده‌اند اما ممکن است کودکان هم حس بویایی یا چشایی خود را از دست بدهند.

کرونا در کودکان

- تغییر در رفتار: همچنین این احتمال وجود دارد که کودک، به خصوص کودکی که توانایی بروز شفاهی احساس یا بیان علائم خود را ندارد، بداخلاق شود و بیشتر گریه کند. علاوه بر موارد ذکر شده، بعضی از کودکانی که درباره خطرات ویروس کرونا آگاه هستند، مضطرب می‌شوند.

کرونا در کودکان

برخی از مهم‌ترین عوارض کرونا در کودکان

کودکان مبتلا به بیماری زمینه‌ای مانند بیماری ریوی، قلبی یا ضعیف بودن سیستم ایمنی بیشتر مستعد بروز عوارض جدی در اثر ویروس کرونا هستند. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا (CDC) برای تحقیق روی علائم کووید-19 در کودکان از اطلاعات بستری شدن و بیماری زمینه­‌ای 295 کودک استفاده کرد. در این گروه، 77% از کودکانی که بستری شده بودند دست کم یک سابقه‌ی پزشکی دیگر داشتند. این موضوع نشان می‌دهد بیماری‌های زمینه‌ای سهم قابل توجهی در بستری شدن کودکان دارد. با این حال، خطر فوت در اثر کرونا در بین کودکان با ریسک بالا هم بسیار پایین است. دیگر عوارض احتمالی کرونا در کودکان عبارتند از:

- نارسایی عضو

- نیاز به استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی

- سپسیس، نوعی عفونت شدید که بسیاری از سیستم‌های بدن را تحت الشعاع قرار می‌دهد

- نارسایی قلب

- مسائلی که منجر به تشکیل لخته‌ی خطرناک خون می‌شود

کرونا در کودکان

نحوه درمان کرونا در کودکان

هیچ دارویی نمی‌تواند کرونا را درمان کند. گرچه محققین در حال کشف روش‌های درمان آزمایشی هستند، اما در حال حاضر این روش‌ها نتیجه مشخصی نداشته‌اند. در مقابل نیز اکثر کودکان با درمان‌های خانگی بهبود پیدا می‌کنند. شما می‌توانید برای کمک به کودک مبتلا به ویروس کرونا اقدامات زیر را انجام دهید:

- کودک را به استراحت تشویق کنید.

- به کودک مایعات زیادی بدهید تا آب بدنش از بین نرود.

- مرتب به او سر بزنید تا مطمئن شوید حالش بدتر نشده است.

- از دکتر در مورد داروهای مخصوص تب و مسکن بپرسید.

- در صورت امکان، از کودک بخواهید فقط در یک نقطه از خانه بماند. تمام سطوحی را که به آن دست می‌زند تمیز و ضدعفونی کنید و از دیگر اعضای خانواده بخواهید به او نزدیک نشوند. هنگام مراقبت از کودک بیمار، ماسک بزنید.


مقاله نکاتی درباره عفونت گوش کودکان که باید بدانید را در روژه مگ بخوانید.

 

کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان

عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد

قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان

قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان

اطلاعات بیشتر

پیشگیری از کرونا در کودکان

در کنار قرنطینه کردن خود هنگام بیماری، روش‌های زیر باعث کند شدن انتقال ویروس خواهند شد:

- پرهیز از تجمعات عمومی، تجمع در فروشگاه‌ها و گردش‌های اجتماعی

- اگر مجبورید کنار دیگران باشید، باید ماسک بزنید و 2 متر یا بیشتر از دیگران فاصله بگیرید

- اگر بیمار هستید، حتی اگر علائم خفیف است، بیرون نروید

- مرتبا دستگیره‌ها، پیشخوان‌ها، میز و سایر سطوحی را که در معرض تماس دیگران قرار دارد را ضد عفونی کنید

- قبل از درخواست مراقبت پزشکی با پزشک تماس بگیرید زیرا بسیاری از افراد می‌توانند از راه دور مشکل خود را مطرح کنند

کرونا در کودکان

نتیجه‌گیری

توجه داشته باشید که جامعه پزشکی ایران و سازمان بهداشت جهانی معتقد است که رعایت نکات بهداشتی و فاصله‌گذاری فیزیکی همچنان باید در دستور کار قرار گیرد و تا زمانی که واکسن این ویروس تولید نشود یا درمان قطعی برای شکست این ویروس فراهم نشود، مردم باید نکات بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را به بهترین شکل ممکن رعایت کنند.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.