تاریخ امروز13 اردیبهشت 1403
راه‌ های یافتن شغل مورد علاقه

راه‌ های یافتن شغل مورد علاقه از دیدگاه روژه

جالب است بدانید یافتن شغل مورد علاقه و متناسب با شرایط، بر تمام زندگی‌مان تاثیر خواهد گذاشت. اینکه افراد برای شغل خود انرژی و انگیزه‌ی کافی به منظور شروع آن را داشته باشند، یکی از نکات مثبت است که باید به آن توجه داشته باشیم. اگر علاقه و کشش لازم در کار را دارید، یک قدم برای یافتن شغل مورد علاقه‌تان نزدیک‌تر شده‌اید؛ اما باید بدانید علاقه به تنهایی برای ادامه شغل‌تان کافی نیست؛ بلکه در کنار آن شما به استعداد هم نیاز خواهید داشت؛ استعدادی که در وجود همه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی ما به چیزی خاصی وجود دارد. اگر این اشتیاق و علاقه را با شغل خود همراه داشته باشید، حتم دارم به موفقیت‌های شغلی بسیاری دست خواهید یافت! بهتر است بدانید علاوه بر موارد فوق، شما نیاز دارید تا در کنار تخصص و دانش کافی، از ظاهری آراسته و نحوه‌ی برخورد صحیح و … برخوردار باشید. همواره تخصص به تنهایی کافی نیست و سایر شرایط دارای اهمیت هستند.

  • داشتن رفتاری مناسب و انرژی کافی
  • برخورداری از دانش و تخصص کافی
  • علاقه داشتن به نوع فعالیت در شغل مورد نظر
  • برخورداری از شرایطی متناسب با شرایط شغل مورد علاقه
  • داشتن ظاهری آراسته، منظم و متناسب با محیط کار

 

(معرفی راه‌ های یافتن شغل مورد علاقه)

 

آیا استعداد کافی را دارید؟

پیدا کردن استعداد، اولین مورد از راه‌ های یافتن شغل مورد علاقه محسوب می‌شود. باید توجه داشته باشیم که استعداد و علاقه در هر کاری از موارد بسیار مهمی است؛ که راه را برای شما هموارتر خواهد کرد. داشتن استعداد بدون علاقه، باعث بی‌انگیزی در فرد خواهد شد؛ همچنین با داشتن علاقه‌ی بدون استعداد هم نمی‌توان به موفقیت شغلی خاصی دست یافت.

به همین دلیل باید به علاقه و استعداد خود توجه لازم را داشته و به دنبال کشف آن باشیم. با کشف این علایق در خود حالا نیاز داریم در شغل مورد نظر، این استعداد را پرورش دهیم؛ برای برخی از مشاغل، کسب مهارت کافی سالها زمان می‌برد، ولی در برخی دیگر فقط با گذراندن چند ماه می‌توان مهارت کافی را پیدا کرد. البته هرکاری برای یافتن تجربه‌ی کافی نیاز به سالها تلاش را دارد.

راه‌ های یافتن شغل مورد علاقه

آیا دانش و تخصص لازم را کسب کرده‌اید؟

هنگامی که دانش و تخصص کافی را داشته باشید، با ورود به هر شرکتی امکان اینکه موقعیت شغلی مناسبی را بیاید افزایش می‌دهید. در بعضی از مشاغل که ظاهری پیچیده‌ دارند، ممکن است تنها با چند ماه آموزش شما به یک متخصص درجه دو یا درجه سه تبدیل شوید. همچنین اگر دانش و تخصص لازم را داشته باشید به نسبت سطح شغلی بهتر و حقوق بالاتر خواهید داشت. پس بدانید با کسب تخصص لازم می‌توانید شغل خود را انتخاب کرده و به دو صورت کارآموز یا متخصص در انواع محیط کاری شروع به فعالیت کنید.


بهترین روش‌های پس انداز کردن را یاد بگیرید

چگونه در محیط کار پرانرژی باشیم؟

یکی دیگر از راه‌ های یافتن شغل مورد علاقه ، داشتن انرژی هنگام مصاحبه است. مطمئناً انرژی شما درهنگام استخدام یا شروع کار تاثیرات مثبتی را به همراه دارد، همچنین به منظور داشتن نتیجه‌ی عالی، به انرژی خوب نیاز خواهید داشت.

حتماً یازده موارد زیر را رعایت کنید:

  • افزایش اعتماد به نفس با مطالعه و یادگیری دائمی
  • داشتن استراحت کافی و خواب منظم
  • دسترسی و فاصله خانه تا محل کار
  • میزان حقوق، مزایا، پاداش، بیمه و …
  • تناسب علمی فرد با شغل
  • نیروی جسمی مورد نیاز برای فعالیت
  • شیفت، ساعات کاری و شرایط خاص محل کار
  • مسائل مرتبط با سلامت فیزیکی و روانی محل کار
  • ورزش نمودن و داشتن یک تغذیه سالم
  • در نظر گرفتن شرایط شغلی قبل از شروع به کار
  • با روحیه و شاداب زندگی نمودن

راه‌ های یافتن شغل مورد علاقه

 یک نکته‌ی مهم: فقط داشته‌هایتان را نبینید

امیدواریم با برخی از راه‌ های یافتن شغل مورد علاقه آشنا شده باشید. توجه داشته باشید که دوست داشتن یک مسئله‌ی کاملا ذهنی است و از طرز نگرش ما به یک چیز نشأت می‌گیرد. وقتی ما شغل‌مان را دوست نداریم و یا از آن ناراضی هستیم، دلیلش چیزی جز توجه به نکات منفی نیست؛ شاید موارد منفی در کارمان کمتر از آنچه که تصور می‌کنیم باشد و فقط آن را در نظرمان بزرگ کرده‌ایم.

زمانی که اجبار در کاری وجود داشته باشد؛ این حس اجبار باعث ایجاد مقاومت در برابر آن می‌شود و شرایط را برای ما سخت‌تر می‌کند. اما اگر واقعا کارتان را دوست ندارید بهتر است به فکر راه چاره برای خود باشید؛ بسنجید آیا در آینده امکان پرداختن به کار دیگری را دارید؟ اگر در حال حاضر کارهای غیر مرتبط با شغل‌تان را انجام می‌دهید؛ این نیز می‌تواند راهی جدید برای شروع کار مورد علاقه‌تان باشد. سعی کنید ابتدا در حرفه‌ای که درحال انجا آن هستید پیشرفت کنید و دورهای مربوط به آن را بگذرانید سپس تغییر مسیر دهید و در شغل مورد علاقه‌تان فعالیت خود را آغاز کنید.

به طور مثال اگر در حال حاضر کارمند شرکتی هستید، و از طرفی دوره‌های آموزشی زبان انگلیسی را می‌گذرانید؛ و همچنین علاقه داشتید معلم باشید؛ می‌توانید با اتمام دوره‌ها، شغل فعلی خود را رها کنید و به عنوان معلم زبان انگلیسی فعالیت خود را شروع کنید.

شاید هم شما به شغلی علاقه نداشته باشید؛ اما باید خرج خانه و زندگی را بدهید و اصلا امکان تغییر شغل بعد از این همه مدت را ندارید؛ پس بهتر است واقع بین باشید و سعی کنید نکات مثبت شغل خود را بیابید، شکایت دائم از اوضاع کنونی فقط شرایط روحی شما را برهم خواهد زد و باعث ‌می‌شود دوران سختی را سپری کنید. فهرستی از مزایای شغلی خود را یادداشت کنید، حتی اگر داشتن همکار خوب یا درآمدی که چرخ زندگی‌تان را میچرخاند باشد. این کار باعث ایجاد دلگرمی در شما شده و تمرکز شما را برای آن افزایش می‌دهد.

راه‌ های یافتن شغل مورد علاقه

حس رضایت …

حس رضایت از درون ما نشأت می‌گیرد و این ما هستیم که با تغییر نگرش خود می‌توانیم جذابیت‌های اطرافمان را برای خود بیشتر کنیم. بهانه هایی که به صورت زودگذر در مراحل شغلی به وجود می‌آیند، خوشحالی لحظه‌ای برای چند ساعت یا چند روز هستند. مانند زمانی که در شغل‌تان ترفیع میگیرید؛ شاید برای چند روز یا چند ماه خوشحال باشید ودیگر برایتان عادی شود؛ بنابراین حس و نگرش مثبت اشتیاق شما را برای ادامه‌ی مسیر افزایش خواهد داد.


رازهای موفقیت که بهتر است بدانید

مراقب باشید دچار فرسودگی شغلی نشوید!

هرگاه فعالیت‌های شغلی در حد توانایی‌های فرد باشد و کار در شرایط مناسب انجام شود خستگی را به همراه دارد، خوب این یک اتفاق طبیعی است و معمولا با خواب واستراحت برطرف خواهد شد؛ در واقع خستگی عادی فیزیولوژیک قابل جبران است؛ اما همین خستگی ساده ممکن است در صورت کارهای یکنواخت وطولانی مدت به تدریج به خستگی‌های مزمن درآید و پس از مدتی عوارض و ناراحتی هایی مانند: کوفتگی، تب، اختلالات جسمی و روحی را در فرد به دنبال داشته باشد که درمانی ندارد، و در نهایت به خستگی مفرط درمی‌آید ودر تمام اعمال ذهنی و جسمی فرد اختلال ایجاد می‌کند.

امروزه در بسیاری از سازمان‌ها، فشارهای عصبی و روانی به شکل‌های متفاوتی وجود دارد؛ یکی از این پیامدها پدیده‎ی فرسودگی شغلی است؛ که این امر در نتیجه‌ی استرس افزایش یافته و امکان بروز افسردگی را در فرد بالا می‌برد.

به عبارت دیگر فرسودگی شغلی؛ خستگی فیزیکی، روانی و هیجانی را به دنبال دارد، که از قرار گرفتن فرد به مدت طولانی در شرایط سخت صورت می‌گیرد و باعث کاهش رغبت و تمایل آنها در کار می‌شود.

راه‌ های یافتن شغل مورد علاقه

نتیجه‌گیری

ما برخی از راه‌ های یافتن شغل مورد علاقه را ذکر کردیم. قرار نیست همه‌ی ما با شروع اولین قدم در مسیر درست قرار بگیریم و از انتخاب و شرایط آن برای همیشه راضی باشیم. طبیعت انسان کمال گراست و مدام به دنبال راهی برای پیشرفت و ترقی از وضعیت کنونی خود است. یافتن شغل مورد علاقه شاید کار راحت و آسانی نباشد و سالها طول بکشد، اما هیچگاه از تلاش خود دست نکشید و در این راه ناامید نشوید؛ و سعی کنید از زمانتان نهایت استفاده را ببرید؛ استعداد و علایق خود راکشف کنید و در مسیر مورد علاقه‌یتان قدم بردارید.همچنین نگرش تان در این مسیر تغییر دهید؛ یقیناً موفقیت شما نزدیک است اما به شرطی که تمام توان و استعداد خود را برای آن به کار بگیرید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.