تعیین هدف در زندگی، یکی از مهمترین کارهایی است که هر شخصی برای داشتن یک زندگی موفق باید انجام دهد. در بین مخلوقات تنها انسانها قادر به انتخاب هدف در زندگی خودشان هستند. خیلی مهم است که هر چه زودتر تکلیف خودتان با زندگی را مشخص کنید. نداشتن هدف در زندگی، بی مزهترین حالت زیستن است؛ هر کس در زندگی خود به دنبال چیزی است. به دست آوردن ثروت، رسیدن به مراتب عالی علمی، تشکیل خانواده و پدر خوبی بودن، مادر شدن و تربیت فرزندانی خوب، کمک به پیشرفت جامعه خود و …حتی شما هر شب به امید فردا چشم روی هم میگذارید، صبح روز بعد به سبب دنبال کردن اهدافتان بیدار میشوید و روزتان را آغاز میکنید.
برای رسیدن به ایدهآلهایتان باید به این فکر کنید که هدف از زندگی کردن چیست؟ برای رسیدن به چه چیزی تلاش میکنید؟ برای پاسخ به این سوالات اولین گام این است که بهترین اهداف زندگی خود را تعیین کنید و هر آنچه که تمایل به کسب آن دارید لیست کنید. نقطهی شروع شما، شناسایی هدف است. همه کسانی که در زندگانی کوتاه یا بلند خود موفق بودهاند، برای آن برنامهای داشتند؛ و برای رسیدن به آنها زندگی میکنند، چون زندگی بی هدف، اصلا معنی ندارد.
در این مقاله نمونه ای از بهترین اهداف زندگی را برای شما فهرست کردیم که لازم است هر روز صبح وقتی استارت یه روز جدید را میزنید، باید این موارد را در نظر داشته باشید و برای آنها تلاش کنید.
اهداف مربوط به سلامت فردی
قطعا سلامتی یکی از حیاتیترین و بهترین اهداف زندگی است. اینکه به طور مداوم یک زندگی سالم و پویا را پشت سر بگذارید، خیلی مهم است. اینکه بکوشید سلامت جسمی و تناسب اندامتان را حفظ کنید. این هدف دقیقا تناسب اندام را از انعطافپذیری تا قدرت و استقامت بدنی هدف قرار میدهد؛ شما باید یک سبک زندگی سالم داشته باشید تا بتوانید بدون هیچ بیماری مزمنی از طول عمرتان لذت ببرید. شما فقط یک بدن دارید و فهمیدن اینکه سلامت و تندرستیتان ناشی از عوامل تاثیرگذار بر سبک زندگیتان هستند، اهمیت دارد. بدون در نظر گرفتن این فاکتور یک آدم دل مرده و همیشه ناخوش نمیتواند روی دیگر اهداف زندگیاش تمرکز کند، پس سعی کنید روزانه این موارد را به خاطر داشته باشید:
از نظر شما، عادت های افراد موفق چیست؟
1- غذاهای ناسالم را ترک کرده و خوردن غذاهای سالم را شروع کنید. در ابتدای هفته برنامهریزی کنید و وعدههای غذاییتان را آماده کنید، تا بهانهای برای انتخاب فست فود در راه محل کار به خانه نباشد.
2- به جای مصرف نوشیدنیهای گازدار یا کارخانهای، آب کافی بنوشید تا بدنتان هیدراته بماند.
3- برای اینکه بدنتان استراحت و تجدید قوا کند، به اندازه کافی بخوابید.
4- ۵ روز در هفته، به مدت ۳۰ دقیقه، ورزش کنید.
5- یک رشته یا فعالیت ورزشی جدید، مثل واترپلو یا بدمینتون، یا هر رشتهای که قبلا انجام ندادهاید را امتحان کنید.
6- سیگار کشیدن و سایر عادتهای بد را کنار بگذارید.
7- به دیگران برای داشتن زندگی سالمتر کمک کنید.
اهداف خانوادگی و اجتماعی
داشتن مهارت لازم و اینکه بفهمید نقاط قوت و محدودیتهای اجتماعی فعلیتان چیست، یکی از بهترین اهداف زندگی برای شماست. خودآگاهی در این زمینه میتواند به تقویت روابط شخصی و حرفهایتان کمک کند. با داشتن اهدافی که مرتبط با روابطتان با دیگران باشد، میتوانید سیستم ارتباطی و حمایتیتان را تقویت کنید. بنابراین این نکات را همیشه در نظر بگیرید:
1- با نشان دادن جدیت در تمرکز روی حرفهای دیگران و پیامهایی که سعی در انتقالشان دارند، یک شنونده فعال شوید. سوالاتی بپرسید که پیگیری و توجهتان را نشان دهد و از سرنخهای غیرزبانی برای نشان دادن توجه و علاقهتان به صحبت با دیگران استفاده کنید.
2- یاد بگیرید به همان راحتی که به دیگران پیشنهاد کمک میدهید، درخواست کمک هم بکنید.
3- حداقل یک بار در ماه با یک عضو از خانواده که از او دور هستید، معاشرت کنید. انجام این کار به شما کمک خواهد کرد تا آن روابطی که اغلب به راحتی از هم میپاشند، حفظ شوند.
4- بین زندگی و کارتان تعادل برقرار کنید. یعنی به طور مرتب برای معاشرت با دوستان و خانوادهتان وقت بگذارید.
5- فراموش کردن را یاد بگیرید. بیخیال شدن نسبت به هر گونه کینه و نارضایتی، نه تنها روابطتان را تقویت میکند؛ بلکه باعث آرامش فکریتان هم میشود.
6- یاد بگیرید با دیگران همدلی کنید. اینکه بتوانید احساسات دیگران را درک کنید، به شما کمک میکند تا به آنها بیشتر اهمیت بدهید و در روابطتان تغییر ایجاد نمایید.
7- شرافتمندانه زندگی کنید. اخلاق مداری، صادق بودن با دیگران، داشتن ارزشهای ثابت و منسجم و وفادار ماندن، همگی نمونههایی هستند که باعث میشوند در زندگی درستکار بمانید.
8- مورد احترام باشید. به عنوان عضوی از جامعه، طوری رفتار کنید که دیگران به شما اعتماد کنند و برایتان ارزش قائل باشند.
9- مایه الهام دیگران باشید. الگوی خوبی برای اطرافیانتان باشید تا آنها از شما یاد بگیرند.
10- با دیگران روابط بین فردی موثری برقرار کنید. یاد بگیرید احساساتتان را با دیگران شریک شوید و آنها را آزادانه ابراز کنید.
11- عضو خوبی از خانوادهتان باشید. این میتواند شامل انتقال ارزشهای مثبت به فرزندان، داشتن زندگی زناشویی خوب یا یک رابطه مطمئن با اعضای خانوادهتان که از شما دور هستند، باشد.
اهداف جایگاه علمی
کسب درجات علمی و دانستن در زمینههای مختلف یکی از اصلیترین دغدغهی هر کس از سنین کودکی و بهترین اهداف زندگی هر آدمی به شمار میرود. مردم اغلب یادگیری را یک چالش طولانی در زندگی میدانند. با پیگیری جدی دانش میتوانید شانس موفقیت در تصمیمگیریهای آگاهانه، دستیابی به آگاهی بیشتر و تحریک قوه نوآوریتان را افزایش دهید. برای رسیدن به این مرتبه لازم است:
1- در طی دوران تحصیل، درس را جدی و مصمم دنبال کنید، این دوره بهترین فرصت برای کسب آگاهی است.
2- دورههایی را بگذرانید که مورد علاقهتان هستند، اما به حرفهتان ربطی ندارند.
3- یک زبان جدید بیاموزید.
4- یاد بگیرید که از اشتباهاتتان درس بگیرید و به چیزهایی که از آنها یاد میگیرید، توجه کنید.
5- مهارتهایی که برای یادگیری صحیح لازم است را کسب کنید. مثلا مهارتهای آزمایشگاهی، مهارتهای تفکر انتقادی، مهارتهای حل مسئله، مهارتهای خلاقانه و مهارتهای نوشتاری.
6- در یک رشته، مدرکی در سطح پیشرفته کسب کنید یا در یک مهارت خاص مدرک استادی بگیرید.
7- برای گستردهتر کردن دیدگاه خود، در مورد موضوعات متنوع اطلاعات کسب کنید.
8- بدانید که یادگیری میتواند در هر مکانی اتفاق بیفتد؛ نه فقط در حالت رسمی آن.
9- دانش کافی در یک رشته را در حدی که بتوانید آن را تدریس کنید، کسب کنید.
10- علم و دانش را به گونهای بکار ببرید که به شما و اطرافیانتان سود برساند.
مهمترین رازهای موفقیت که بهتر است بدانید
11- ذهنیتتان را نسبت به تمام محیطهای یادگیری، مثبت نگه دارید، حتی اگر اطلاعات گیجکننده یا پیشرفته به نظر برسند.
اهداف شغلی
تعیین اهداف مربوط به حرفهتان در زندگی، باعث میشود برنامهریزی بهتری برای آینده داشته باشید. از بهترین اهداف زندگی هر انسانی این است که با آگاهی نسبت به مسیری که میخواهد طی کند، برای فرصتهای حرفهای و معنادار، انرژی بگذارد؛ چرا که این مسئله نقش اساسی و سرنوشت سازی در زندگی شما دارد. مثلا:
1- برای گرفتن یک مدرک پیشرفته یا متخصص شدن در یک مهارت یا صنعت خاص، فرقی نمیکند، تحصیلاتتان را ادامه دهید.
2- فراتر از انتظاراتی که مافوقتان از شما دارد، باشید و به تواناییهایتان اعتماد کنید.
3- بر ترسی که به خاطر صحبت کردن در جمع دارید، غلبه کنید تا بتوانید مهارتهای ارتباط کلامیتان را برای ایجاد انگیزه، آموزش و الهام بخشیدن به دیگران به چالش بکشید.
4- کسب و کار خودتان را شروع کنید و جایگاه خودتان را در جامعه داشته باشید. نیازهای برآورده نشده مردم را برآورده کنید.
5- وقتی دیگران میخواهند حرفهای را یاد بگیرند، شما به متخصصی تبدیل شده باشید که آنها به دنبالش هستند.
6- یکی از سرگرمیهایتان را به حرفهتان تبدیل کنید. اگر کاری هست که دوست دارید انجام دهید، اما پول کافی ندارید، سعی کنید مهارتی که دارید را تکمیل کنید تا بتوانید در زمان مناسب آن را به کار بگیرید.
7- یک مبتکر یا پیشرو باشید. از خلاقیتتان برای کشف راههای جدید برای انجام کارها در شغل یا حرفهتان بهره ببرید.
اهداف مالی
داشتن اهداف مالی باعث میشود با در نظر گرفتن بودجه و جبران هزینههایی که انجام میدهید، درست تصمیم بگیرید و زندگی را آن گونه که دوست دارید بگذرانید، از بهترین اهداف زندگی هر فرد همین گزینه است. این اهداف باعث میشوند که شما مسئولانهتر برخورد کنید و برای کار، این پولتان است که به شما شتاب بیشتری میدهد، زیرا شما در ذهنتان طبق یک سری هدف مشخص پیش میروید. همچنین به شما کمک میکند که مراقب هزینههایی که میکنید باشید، پس دقت کنید که:
1- صندوق مالی اضطراریای بسازید، که در صورت از دست دادن منبع درآمدتان، به اندازه نه ماه جوابگوی مخارجتان باشد.
2- بدون قرض و وام زندگی کنید و هزینه تمام کارتهای اعتباریتان را پرداخت کنید و کارت جدیدی اضافه نکنید. این یعنی در حدی که توان پرداخت دارید، زندگی کنید.
3- درآمدی علاوه بر درآمد اولیه خود داشته باشید. به عنوان مثال یک کار جانبی یا یک کار نیمه وقت را شروع کنید.
4- در جوانی برای بازنشستگیتان برنامه ریزی کنید، تا در اواسط زندگیتان درگیر این مسئله که چرا هیچ پولی پس انداز نکردهاید، نشوید.
5- یک بیمه خوب داشته باشید، که انواع بدهیهایی که ممکن مثل بیمه درمانی، اتومبیل و لوازم خانگی را پوشش دهد.
6- خریدهای کوچک و دم به دم را ترک کنید. مثلا خریدن قهوه هر صبح یا هر روز غذا خوردن در بیرون از خانه.
7- در آخر هم بیش از حد هزینه نکنید.
اهداف بلند مدت
همهی شما اهداف بزرگ و مهمی در سر دارید که برای آیندهتان آنها را در ذهن خود ترسیم میکنید. این ترسیمات و برنامهها، بهترین اهداف زندگی شما را تشکیل میدهند، که به راحتی محقق نخواهند شد، مثل ازدواج و تشکیل خانواده که نیازمند کوشش و برنامه ریزی شما هستند.
به نظرتان، هوش هیجانی شما چقدر است؟
1- به کشورهای خارج از کشور سفر کنید، تجربهی جالب و متفاوتی خواهد بود.
2- هر وقت احساس کردید آمادهاید، تشکیل خانواده بدهید.
3- مهارت و حرفه خودتان را شروع کنید و نقاط عطفی که میخواهید به آن برسید را تعیین کنید.
4- یاد بگیرید به جای اینکه حسرت بخورید، عاشق هر چیزی که دارید باشید.
5- با کمک و همکاری، به سهم خودتان برای فرزندان خود و جهانیان، میراث ارزشمندی بر جای بگذارید. این میراث صرفا نباید ملک و املاک باشد، مثلا درخت بکارید.
6- منبع درآمدی برای تامین مخارج زندگیتان داشته باشید تا بتوانید از اهداف و رویاهای دیگرتان لذت ببرید.
7- بچهدار شوید و برای تربیت صحیح آن و پرورش فرزندی سودمند و مفید برای جامعه با همسرتان تلاش کنید.
8- چیزی اختراع کنید یا خدمتی ارائه کنید که منافع اجتماعی را در برگیرد و به نوعی به نفع همه باشد.
9- افرادی که دوست دارید و برایتان اهمیت دارند را گرد هم جمع کنید و طوری رفتار کنید تا بتوانید آدمهای ارزشمند زندگیتان را حفظ کنید.
نتیجه گیری
نداشتن هدف در زندگی محال است؛ خوی کمالگرایی در ذات انسانها نهفته شده و از گذشته تا به هر زمانی همراه ما خواهد بود. سعی کنید در زندگی همیشه بهترین رفتار از جانب شما باشد، بهترین موقعیت شغلی را کسب کنید، بهترین خانواده را تشکیل دهید، بهترین دستاوردها از شما نشأت بگیرد، بهترین اهداف زندگی خود را مشخص کنید و در کل بهترین نمونه از خودتان باشید.
مطالب بسیار خوب و الهام بخش بودند . ممنونم