تاریخ امروز14 اردیبهشت 1403
درمان سرفه

سرفه را با این روش ها درمان کنید

در این روزهای کرونایی، سرفه کردن دیگران برای ما، مثل هشدار فرار شده و ترجیح می‌دهیم وقتی کسی کنار ما سرفه کرد، از او دوری کنیم. هرچند که ممکن است سرفه‌های خشک، ناشی از بیماری دیگری باشند؛ اما مردم با اولین سرفه به فکر درمان سرفه و پیدا کردن علت آن هستند.

درمان سرفه

علت سرفه خشک

عفونت دستگاه تنفسی فوقانی: عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی، با سرفه و احتقان همراه هستند. این شرایط معمولا با یک گلو درد و احساس خراشیدگی آغاز می‌شود و در طول شب تشدید می‌گردند. معاینه‌ی ریه، صداهای عادی تنفس را نشان می‌دهد و بعد از آن می‌توان درمان سرفه را آغاز کرد.

رینیت آلرژیک: افراد مبتلا به رینیت آلرژیک، تغییری در اشتهای خود را تجربه نمی‌کنند، تب یا لرز ندارند و سطوح انرژی بدن آن‌ها تقریبا عادی باقی می‌ماند. معاینه‌ی ریه صداهای عادی تنفس را نشان می‌دهد. سرفه‌ی ناشی از رینیت آلرژیک سرفه های خشک یا مرطوب است و این بیماری با یک نشانه مشخص یعنی آبریزش و گرفتگی بینی همراه است که تا زمانی که ویروس در بدن حضور دارد، ادامه می‌یابد.

رینیت آلرژیک به واسطه عاملی در محیط یا حتی غذای شما شکل می‌گیرد. در همین راستا، می‌توان روش حذف مواد غذایی را برای شناسایی عامل اصلی و درمان سرفه ، مد نظر قرار داد. این روند را می‌توانید با حذف گلوتن از رژیم غذایی خود برای چهار هفته آغاز کنید. سپس، گلوتن را برای سه روز به رژیم غذایی خود اضافه کرده و عود علائم را بررسی کنید.


اهمیت سلامت ریه ها در روزهای کرونایی، یک مقاله بی‌نظیر برای همه افراد و سنین.

آسم: ساده‌ترین روش تشخیص آسم بررسی وضعیت تنفس بیمار است. اشتهای افراد مبتلا به این بیماری تغییری نمی‌کند، تب یا لرز وجود ندارند، سطوح ارژی نزدیک به شرایط عادی باقی می ماند و سرفه خشک است. در اولین مرحله‌ی درمان سرفه ناشی از آسم ، معاینه‌ی ریه است که صدای خس خس هنگام دم یا بازدم را نشان می‌دهد.

درمان سرفه

آنفلوآنزا: آنفلوآنزا  موجب بدن درد، تب، لرز، بی‌اشتهایی، خستگی شدید و سرفه های خشک و دردناک می‌شود. خلط سبز، زرد، قهوه‌ای یا خونی، می‌تواند در روزهای نخست ابتلا به بیماری مشاهده شود. معاینه ریه صداهای عادی تنفس را مشخص می‌کند.

ویروس کرونا: بیماری کووید ۱۹، که بر اثر فعالیت ویروسی به‌نام کروناویروس، سندرم حاد تنفسی و سرفه های خشک را به همراه دارد.

بازگشت اسید به مری: به اصطلاح ترش کردن

PND: به این حالت، ترشحات پشت حلق می‌گویند که در آن، ترشحات مخاطی از بینی و سینوس به پشت حلق می‌ریزد.

استنشاق یک عامل خارجی: استنشاق چیز‌های مانند غذا که به‌طور تصادفی انجام شده و معمولا در نوزادان و کودکان بسیار کوچک بروز می‌کند.

قرارگرفتن در معرض دود تنباکو

وقفه تنفسی حین خواب یا خرناس‌کشیدن

تغییر دما

سیگارکشیدن

درمان سرفه

عادت سرفه: که تنها در روز‌ها بروز می‌کند و علتی ندارد و اغلب در کودکان مدرسه‌ای مشاهده می‌شود.

عفونت‌های ویروسی: سرفه خشک ممکن است پس از عفونت‌های ویروسی بروز کرده و تا هفته‌ها ادامه یابد.

تنفس هوای سرد و خشک

لارنژیت یا همان التهاب حنجره

سرطان ریه

بیماری‌های ریوی مانند بیماری ریه بینابینی

آلودگی هوا

استنشاق محرک‌هایی مانند گردوغبار یا دود

حرف‌زدن زیاد

درمان سرفه خشک در خانه

مصرف مایعات

مصرف آب گرم به همراه عسل می‌تواند یکی از راه‌های درمان سرفه‌ باشد، زیرا عسل حاوی آنتی اکسیدان بسیار قوی‌ای است که برای درمان سرفه بسیار مفید است. هم‌چنین افزودن کمی ویتامین C از طریق چکاندن قطره‌ای از لیموی تازه به محلول آب و عسل سبب تقویت سیستم ایمنی می‌شود.


همچنین اگر در این روزهای کرونایی توانایی رفتن به دکتر را ندارید، مقاله درمان خانگی گلو درد بهترین گزینه برای شماست.

خوردن سوپ

سوپ از جمله غذاهایی است که در دوران سرماخوردگی به دلیل نداشتن اشتها، طرفدار زیادی دارد. سوپ از جمله خوراکی‌هایی است که حاوی مواد بسیار مغذی و معدنی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک می‌کند. پیاز، جعفری ، هویج و دیگر مواد اولیه سوپ به دفع هرچه سریع‌تر سموم از بدن بیمار و درمان سرفه کمک می‌کند.

درمان سرفه

یک قاشق عسل

عسل یک مسکّن طبیعی با چسبندگی بالاست که سطح غشای مخاطی تحریک‌شده را می‌پوشاند و تسکین می‌دهد. به‌علت وجود آنزیم‌های طبیعی در عسل، این ماده خاصیت ضدباکتری دارد. این امر به درمان سرفه و کوتاه‌ترشدن دوره سرفه‌هایی که ریشه در مشکلات باکتریایی دارند، منجر می‌شود.

عسل درمانی عالی برای کودکان و بزرگ‌سالان است، ولی فراموش نکنید که به‌علت احتمال بروز بوتولیسم مصرف آن در کودکان زیر دو سال خطرناک است و به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

برای استفاده از خاصیت درمانی عسل، یک تا سه مرتبه در روز هر بار یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی مصرف کنید تا سرفه‌تان بهبود یابد. اگر سرفه هنگام خواب موجب آزارتان می‌شود، قبل از خوابیدن یک قاشق عسل میل کنید. میزان عسل را برای کودکتان به‌جای یک قاشق غذاخوری، یک قاشق چای‌خوری در نظر بگیرید.

درمان سرفه

آب‌نمک

یک روش شناخته‌شده برای درمان سوزش گلو و درمان سرفه غرغره‌کردن آب‌نمک است. آب‌نمک ناراحتی ناشی از سرفه را کاهش می‌دهد و از طریق فرایند اسمز (گذرندگی) به درمان گلودرد کمک کند. زمانی که غلظت نمک در خارج از سلول بیشتر از داخل آن باشد، آب از داخل سلول به خارج هدایت می‌شود تا تعادل ایجاد شود. وقتی آب سلول را ترک کند، تورم و در نتیجه حس ناراحتی فرد کاهش می‌یابد. پس اگر مشکل سرفه‌تان با تورم همراه است، این روش بسیار مفید خواهد بود. همچنین با غرغره‌کردن آب‌نمک، خلط‌ها به‌راحتی زدوده می‌شوند.

برای درمان سرفه و درست‌کردن محلول آب‌نمک یک قاشق چای‌خوری نمک را با ۲۲۵ میلی‌لیتر آب ولرم ترکیب کنید و به‌خوبی هم بزنید تا حل شود. مقداری از آن را به‌مدت ۱۵ ثانیه غرغره کنید و این کار را ادامه بدهید تا آب‌نمک تمام شود. در نهایت گلویتان را با آب شست‌و‌شو بدهید.

درمان سرفه

بخور

برای درمان سرفه، سرماخوردگی و گرفتگی‌ها از بخار غافل نشوید. بخار به‌خوبی، مخاط و خلط را از بین می‌برد. برای افزایش تاثیر بخار می‌توانید از روغن‌های مختلفی استفاده کنید که اثرات درمانی بخار را افزایش می‌دهند. این خواص (خواص ضدویروسی، ضدباکتری و ضدالتهابی) از طریق هوا قابل‌انتقال است؛ بنابراین زمانی که بخار را تنفس می‌کنید، از خواص آن بهره‌مند می‌شوید. استفاده از روغن درخت چای و روغن اکالیپتوس، انتخاب هوشمندانه‌ای است. با این کار، علاوه بر مبارزه با باکتری‌ها و ویروس‌ها، مجاری تنفسی‌تان هم تسکین می‌یابد.

به این منظور به دو قطره روغن درخت چای، یک تا دو قطره روغن اکالیپتوس، یک کاسه آب و یک حوله نرم و تمیز نیاز دارید. مقدار کافی آب به جوش بیاورید و در کاسه عایق حرارت بریزید. ۳۰ تا ۶۰ ثانیه صبر کنید تا آب کمی خنک شود. سپس روغن را داخل آن بریزید و کمی آن را به هم بزنید تا بخار از آن خارج شود. صورتتان را در مسیر خروج بخار قرار بدهید و تا جایی که اذیت نمی‌شوید، صورتتان را به ظرف نزدیک کنید. فراموش نکنید که بخار گاهی بسیار سوزان است. حوله را دور سرتان به‌گونه‌ای قرار بدهید که بخار را به دام بیندازید و سپس در همین حالت نفس عمیق بکشید. این کار را روزی دو تا سه بار به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه تکرار کنید.

داروهای تسکین دهنده‌ی سرفه

دارو‌هایی که سرکوب‌کننده سرفه هستند، برای درمان سرفه خشک در کودکان و بزرگ‌سالان استفاده می‌شوند. این دارو‌ها به کاهش سرفه کمک می‌کنند. از جمله آن‌ها می‌توان به فولکودین، دکسترومتورفان، کدئین، دی هیدروکدئین و پنتوکسی فیلین اشاره کرد. این دارو‌ها در اَشکال مختلفی مانند آب‌نبات مکیدنی، مایع و شربت‌های طبی وجود دارند.

برخی دارو‌های سرکوب‌کننده سرفه به تجویز پزشک و داشتن نسخه نیاز دارند و برخی هم از آن‌ها نیازی به تجویز پزشک ندارند و بدون نسخه قابل‌ تهیه‌اند. ممکن است این دارو‌ها علائمی مانند حالت تهوع، استفراغ و یبوست را از خود بر جای بگذارند.

گاهی برای درمان، به فرد دارو‌های ترکیبی سرماخوردگی و آنفولانزا داده می‌شود که این دارو‌ها ممکن است محتوی عوامل سرکوب‌کننده سرفه نیز باشند و حاوی آنتی هیستامین‌ها، دارو‌های ضداحتقان و استامینوفن هستند.

یکی دیگر از راه‌های درمان سرفه ، استفاده از افشانه‌ها و اسپری بینی فلوتیکازون است. این درمان‌ها بیشتر در مواردی استفاده می‌شوند که عواملی مانند رینیت آلرژیک و ترشحات پشت حلق عامل بروز سرفه باشند. گاهی نیز بازگشت اسید به مری از عوامل بروز سرفه است که در این مواقع تجویز دارو‌های ضداسید و درمان‌های خانگی در کاهش سرفه موثرترند.

درمان سرفه

نتیجه گیری

با این‌که سرفه‌های خشک موردی آزاردهنده در بین بیماران مبتلا است، اما صرفا وجود سرفه‌های خشک ، تا قبل از ویروس کرونا،علامتی خطرناک شمرده نمی‌شد. اما با شیوع این بیماری که سرفه های خشک از اصلی‌ترین علائم آن است شناختن علل مختلف سرفه و دانستن روش‌های درمان سرفه ، بسیار بااهمیت شده تا تشخیص این بیماری خطرناک را تسهیل کند.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.