تاریخ امروز9 اردیبهشت 1403
کمبود آهن

درمان کمبود آهن و مهم‌ترین علائم آن

کمبود آهن چیست؟

بدن، برای ساخت هموگلوبین خون به آهن نیاز دارد. هموگلوبین، یک پروتئین در گلبول‌های قرمز خون است که وظیفه‌ی اکسیژن رسانی به سراسر بدن بر عهده‌ی آن است. وقتی آهن بدن کم می‌شود، به همان نسبت، هموگلوبین خون نیز کاهش میابد و اکسیژن کافی به عضلات و بافت بدن نمی‌رسد و بدن قادر به عملکرد موثر و مفید نخواهد بود.

دلایل کمبود آهن

دلایل مختلفی اعم از کمبود آهن در تغذیه و رژیم‌های محدودکننده، سوء جذب آهن و دفع بیش از حد خون در طولانی مدت، مانند خونریزی داخلی و خونریزی گوارشی سبب کمبود آهن می‌گردد.


آیا از اثرات بی نظیر ویتامین B6 اطلاع دارید؟

کمبود آهن

عادت ماهیانه

مهم‌ترین دلیل کمبود آهن در زنان قاعدگی طولانی و با خونریزی زیاد است؛ به همین دلیل زنان بیشتر از مردان دچار کم خونی و کم آهنی می‌شوند.  خانم‌ها در طول دوره‌ی بارداری به آهن خیلی بیشتری نیاز دارند و دختران جوان در طول قاعدگی خون زیادی از دست می‌دهند و تا قاعدگی بعدی تنها نیمی از خون هدر رفته، بازگردانده می‌شود و سپس، دوره‌ی بعدی و خونریزی مجدد شروع می‌شود. همین از دست دادن خون، سبب کم خونی شده و دانش آموزان دختر، با افت کیفیت تحصیلی و کاهش ضریب هوشی مواجه می‌شوند. برای درمان کمبود آهن و جبران خون عادت ماهانه بهتر است به پزشک زنان مراجعه نمایید.

کمبود آهن

دفع خون در طولانی مدت

گاهی فردف بر اثر زخم‌های خونریزی دهنده‌ی دستگاه گوارش، دچار کمبود آهن می‌شود؛ که برای درمان کمبود آهن و شناسایی علت آن ابتدا باید به پزشک مراجعه کرد. با انجام آزمایش خون پنهان در مدفوع، آندوسکوپی ناحیه‌ی فوقانی دستگاه گوارش و کونولوسکوپی ناحیه‌ی انتهایی دستگاه گوارش می‌توان زخم‌های خونریزی دهنده را تشخیص داد.

در آقایان و زنان یائسه، دلالیلی مثل زخم معده، سرطان کولورکوتال و پولیپ روده می‌توانند از علل کمبود آهن باشند.


همچنین افرادی که همیشه احساس گلودرد دارند، حتما سری به مقاله درمان خانگی گلو درد بزنید.

در مواقعی نیاز است قبل از درمان کمبود آهن با انجام آزمایشات لازم، مطمئن شوید که بدن‌تان به انگل کرم قلاب‌دار، آمیب، شیستوزومیاز و کرم شلاقی ( تریکوریس تریکیوا) آلوده نیست؛ سپس ادامه‌ی روند درمان کمبود آهن را پیش بگیرید.

کمبود آهن

علائم کمبود آهن

در آغاز مختصرا به علائم عمومی و شایع کم خونی و کم آهنی اشاره می‌کنیم؛ سپس به طور کامل به برخی علائمی که نیاز به توضیح بیشتر دارند، می‌پردازیم.


همچنین اگر از میزان کلسترول خونتان اطلاع ندارید، مقاله میزان کلسترول خون شما چقدر است؟ را مطالعه کنید.

- خستگی

- سستی

- احساس کسالت هنگام فعالیت

- سرگیجه‌ی کاذب

- قاشقی شدن شکل ناخن‌ها

- ابتلای مکرر به بیماری‌های ویروسی مثل سرماخوردگی

- تپش قلب

- تنگی نفس

- رنگ پریدگی

- سردرد

- اضطراب بی‌دلیل

- سرد شدن دست و پاها

- هرزه خواری مثل میل به خوردن مواد غیرخوراکی

- خواب رفتن و سوزن سوزن شدم دست و پا

- زخم شدن غیرطبیعی گوشه لب

- سندرم پای بی‌قرار

- تورم و درد زبان و دهان

- صورتی یا زرد شدن رنگ پلک پایینی چشم

- ریزش و خشک شدن موها

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.