تاریخ امروز2 آذر 1403
احساس گرسنگی

چرا همیشه احساس گرسنگی داریم؟

گرسنگی هشداری برای اعلام نیاز بدن، به مواد غذایی است. هنگامی که گرسنه هستید معده احساس خالی بودن می‌کند و ممکن است با صدا، درد و تحریک پذیری همراه باشد. زمانی که بدن این احساس را برای رفع نیازش حس می‌کند، به سمت هر مواد غذایی کشیده می‌شود و توجه‌ی چندانی به چیزی که می‌خورد، نخواهد کرد اما در بعضی از مواقع بدون داشتن هیچ میل غذایی، نیاز داریم تا خوارکی‌های خوشمزه بخوریم وممکن است دلیل این حس را متوجه نشویم و مدام کلافه‌ باشیم. لازم به ذکر است دلایل گرسنگی زیاد متفاوت است. اگر شما هم به دنبال این هستید که بدانید چرا مدام گرسنه هستید؛ این مطلب می‌تواند به شما کمک کند تا دلایل گرسنگی دائمی را در خود بیابید.

پروتئین کافی مصرف نمی‌کنید

مصرف به اندازه‌ی پروتئین می‌تواند به شما در رفع گرسنگی کمک کند. همچنین پروتئین با تاثیر بر روی هورمون‌های گرسنگی، حس سیری را در فرد افزایش می‌دهد. بسیاری از غذاهایی که مصرف می‌کنیم سرشار از پروتئین هستند؛ اما اگر در خوردن مواد پروتئینی بی‌توجه باشیم ممکن است کل روز احساس گرسنگی مکرر داشته باشیم. بنابراین خوردن پروتئین به مقدار کافی در روز کار چندان مشکلی نیست.

محصولاتی مثل: مرغ، ماهی، گوشت، تخم مرغ، شیر و ماست، حبوبات، آجیل، دانه و غلات می‌توانند پروتئین مورد نیاز شما را در روز تامین کنند.

 

بیش از حد کربوهیدرات‌ می‌خورید

فرآورده‌های کربوهیدرات فاقد فیبر هستنند. بنابراین بدن خیلی سریع آنها را هضم خواهد کرد و شما سریعا احساس گرسنگی می‌کنید. به علاوه کربوهیدرات‌ها ممکن است موجب افزایش سطح انسولین و در نهایت افت شدید قند خون بشوند که در ایجاد گرسنگی فرد تاثیر بسیاری خواهند داشت.

یکی از این منابع فرآوری شده، آرد سفید است که در اغلب غذاهایی مثل: ماکارونی و نان یافت می‌شود. همچنین شکلات و شیرینی‌هایی که از قند زیاد تشکیل شده‌اند نیز در این دسته قرار دارند. بهتر است به جای مصرف کربوهیدرات‌ها از سبزیجات، حبوبات، غلات کامل و میوه‎ها استفاده کنید.

دلایل گرسنگی زیاد

به مقدار کافی آب نمی‌نوشید

آب یک نوشیدنی مفید برای سلامتی بدن است که مصرف آن موجب افرایش سلامت مغز، قلب و بهبود عملکرد سوخت و ساز بدن خواهد شد. به علاوه آب دستگاه گوارش و پوست را سالم نگه‌ می‌دارد. تحقیقات نشان داده آب کاملا سیرکننده است و موجب کاهش اشتها در فرد می‌شود. افرادی که قبل از غذا، آب می‌نوشند کالری کمتری هنگام غذا خوردن مصرف می‌کنند.

مصرف سبزیجات، میوه‌ها به مقدار زیاد می‌تواند آب مورد نیاز بدن شما را تامین کند.


پرخوری عصبی یا بولیمیا چیست؟

به حد کافی نمی‌خوابید

یکی دیگر از دلایل گرسنگی زیاد در روز، نداشتن خواب کافی است. خواب سلامتی و عملکرد بدن را بهبود می‌بخشد. خوابیدن به اندازه،‌ یک عامل موثر در کنترل اشتها محسوب می‌شود؛ زیرا به تنظیم گرلین که یک هورمون تحریک کننده‌ی اشتها است، کمک خواهد کرد. بنابراین افرادی که خواب کافی ندارند به دلیل افزایش سطح هورمون گرلین در بدن، مدام احساس گرسنی می‌کنند. همچنین خواب کافی به تولید لپیتن که یک هورمون سیری محسوب می‌شود، کمک خواهد کرد. پس توصیه‌ی ما به شما این است که حداقل 8 ساعت خواب بدون وقفه در روز داشته باشید.

دلایل گرسنگی زیاد

بیش از حد مضطرب هستید

داشتن استرس مداوم، سطح کورتیزول را در بدن شما افزایش خواهد داد که موجب حس گرسنگی در شما خواهد شد. اگر دقت کرده باشید هنگامی که استرس دارید مکرر گرسنه می‌شوید. بنابراین سعی داشته باشید سطح استرس را با انجام ورزش و یا مدیتیشن کاهش دهید.

 

فعالیت ورزشی زیاد انجام میدهید

تحقیقات ثابت کرده‌اند که ورزش در سرکوب اشتها بیش از حد مفید است، اما شواهدی هم وجود دارد که نشان می‌دهد ورزشکاران اشتهای بیشتری نسبت به افرادی که تحرک کمتری می‌کند، دارند. به طور معمول کسانی که دائم ورزش می‌کنند سطح متابولیسم بالاتری دارند. پس این موضوع هم می‌تواند یکی از دلایل گرسنگی زیاد شما محسوب شود.

دلایل گرسنگی زیاد

رژیم غذایی کم چربی دارید

مصرف چربی می‌تواند در کاهش اشتهای شما نیز موثر باشد. چربی‌ها به مدت طولانی‌تری در معده قرار می‌گیرند و روند هضم کندتری دارند که این امر موجب می‌شود تا شما به مدت بیشتری سیر باشید. به علاوه خوردن چربی در افزایش ترشح‌ هورمون‌های سیری موثر خواهد بود. در نتیجه کاهش مصرف چربی، شما را با یکی دیگر از دلایل گرسنگی زیاد رو به رو خواهد کرد.

به یاد داشته باشید تمام چربی‌ها برای بدن مضر نیستند. برای مثال خوردن آووکادو، تخم مرغ، ماست، قزل آلا، گردو، دانه کتان و روغن‌های نارگیل و زیتون تا حدی گرسنگی را در شما کاهش می‌دهد.


لاغری در یک ماه امکان‌پذیر است؟

الکل زیاد مصرف می‌کنید

الکل علاوه بر ایجاد اشتها، بر روی مغز نیز تاثیر می‌گذارد که ممکن است شما را به سمت خوردن غذای بیشتر سوق دهد. همچنین مطالعات نشان داده مصرف الکل موجب پایین آمدن سطح ترشح لپتین که یک هورمون کاهش اشتها است نیز اثرگذار باشد. ترجیحا کمتر الکل بنوشید یا از خوردن آن کاملا اجتناب کنید.

دلایل گرسنگی زیاد

سریع غذا می‌خورید

سرعت غذا خوردن می‌تواند یکی از دلایل گرسنگی در شما باشد. افرادی که سریع غذا می‌خورند در مقایسه با سایرین، اشتهای بیشتری دارند و به پرخوری دچار هستند. علاوه بر این، آهسته خوردن و کامل جویدن به بدن و مغز این فرصت را می‌دهد تا هورمون‌های ضد گرسنگی را آزاد کرده و پیام سیری را ارسال کند. اگر مدام گرسنه هستید؛ ممکن است آرام خوردن و چند نفس عمیق کشیدن قبل از غذا به کاهش گرسنگی در شما کمک کند.

 

خطر گرسنگی بیش از حد را جدی بگیرید!

علاوه بر موارد فوق که هر یک به تنهایی نیز می‌تواند در ایجاد گرسنگی بیش از حد موثر باشد، عواملی دیگر مثل وجود برخی از بیماری‌ها سبب بروز این حس دائمی در فرد خواهد شد:

  • پایین بودن دائمی قند خون ممکن است یکی از دلایل گرسنگی زیاد در شما باشد.
  • ابتلا به دیابت با افزایش سطح قند خون منجر به افزایش اشتها، تشنگی بیش از حد، کاهش وزن و حتی خستگی در فرد خواهد شد.
  • پرکاری تیروئید یکی از بیماری‌هایی است که با افزایش هورمون‌های تیروئیدی، گرسنگی را در فرد بیشتر خواهد کرد.
  • افسردگی و مضطراب دائمی بر تشدید حس گرسنگی تاثیرگذار است.
  • سندرم قبل از قاعدگی (PMS) در خانم‌ها موجب افزایش گرسنگی خواهد شد.

اگر با رعایت موارد فوق هنوز هم این احساس به طور مکرر در شما ادامه دارد بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا علت اصلی را جویا شوید.

 

نتیجه گیری

گرسنگی یک حس طبیعی در بدن محسوب می‌شود. لذت غذا خوردن برای هر فرد خوشایند است اما در برخی این حس مدام تکرار می‌شود و فرد را کلافه و آشفته می‌کند. همچنین گرسنگی بیش از حد ممکن است، به دلیل پیروی ما از برخی عادات غلط و یا مصرف غذاهای ناسالم، در بدن تحریک شود. در این مقاله با اشاره به مواردی از دلایل گرسنگی زیاد به شما کمک کردیم که علت را بیابید و این حس را تا حدی در بدن خود کاهش دهید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.